MINIRA SE POČETAK SEDNICE UNESKA! Lobiranje za PRIJEM KOSOVA pomera odluku? #NoKosovoUnesco

Kako prenose domaći mediji, još uvek je neizvesno da li će na vreme početi sednica Izvršnog saveta Unesko-a, jer Albanci još od ranog jutra vrše pritisak da ona počne nešto kasnije, kako bi dobili na vremenu da izlobiraju za još neki glas

  • 5

Sednica Izvršnog saveta Uneska na kojoj bi trebalo da se glasa o predlogu Albanije i grupe država za prijem Kosova u tu organizaciju, trebalo bi da počne u 15 sati prenose beogradski mediji.

- Međutim, još uvek je neizvesno da li će tada početi jer Albanci od jutros vrše pritisak da se ona pomeri za nešto kasnije. Ne daju konkretne razloge za pomeranje satnice ali svima je jasno da žele da dobiju na vremenu kako bi izlobirali za još neki glas - kaže za jedan beogradski list izvor iz sedišta Uneska blizak Srbiji.

DAN D ZA SRBIJU I KOSOVO! Unesko glasa - Hoće li SRPSKE SVETINJE pasti u ruke Albanaca? #NoKosovoUnesco

Srbija je ranije pozvala članice Uneska da taj zahtev odbiju i odbace.

KOSOVO DALO PISANE GARANCIJE UNESKU: Nećemo menjati imena SRPSKIM CRKVAMA

Ukoliko ovaj predlog bude usvojen, o prijemu Kosova odlučivaće se na Generalnoj konferenciji Uneska od 3. do 18 novembra. Odlučuje se dvotrećinskom većinom između 195 država članica od kojih je 111 priznalo Kosovo, a 84 nije.

Rusija, Kuba, Kina, Argentina, Španija i Brazil usprotivili su se ideji da tvorevina poput Kosova može da bude član Uneska i najavili da će obrazložiti svoje stavove na plenarnoj sednici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    21. oktobar 2015 | 12:57

    Na zalost, misljenja sam da u ogromnom broju medjunarodnih, ali i drzavnih, organizacija u skoro svim zemljama sveta uglavnom sedi i njima rukovodi olos, cast izuzecima. Ljudi bez skrupula i/ili principa, koji zarad svoje dobiti ili aktivno krse sve ljudske moralne norme ili cute i prave se ludi da sebi nesto ne pokvare. Tako je i kod nas, i u svetu. Gomila kompleksasa, ispod prosecnih osoba, koje su se ostvarile i uzdigle, ne pamecu i radom, vec spletkarenjem i marketingom. Nije vazna sustina niti istina vec kako se "spinuje" i predstavlja cilj mocnika. Tako ce biti i sa ovim prijemom u UNESKO. Bilo bi dobro da posten svet vec jedared podigne glavu i trgne se, pokaze zube. I to ne samo za ovo, vec i za brojne druge nepravde. No vec je najveci deo covecanstva anesteziran medijima i virtuelnom realnoscu, kupovinom i drugim glupostima. Ostali se bore sa ratom, nemastinom , bolestinama i gladju. Onaj mali broj zemalja gde se relativno ljudski zivi, cute i ne mesaju se.

  • ::cica 155@

    21. oktobar 2015 | 13:12

    Pa sad recite kako srbiju svi cene i postuju.

  • Martin

    21. oktobar 2015 | 14:44

    Ja sam iz Vojvodine koja je deo Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA