SRBI LIKUJU I SLAVE POBEDU: Evo zašto Kosovo NIJE i NEĆE biti primljeno u UNESKO! (VIDEO)

Rat za Kosovo Srbija nije još uvek izgubila i ima velike šanse da i pored prve izgubljene bitke na kraju izađe kao pobednik i da se odbije predlog da Kosovo bude član Uneska

  • 66

Izvršni savet Uneska u Parizu odlučio je da podrži predlog Albanije da tzv. Repbulika Kosovo bude primljena u tu organizaciju, a kraj ovog procesa biće na Generalnoj skupštini od 3. do 18. novembra, kada će biti donešena konačna odluka!

EVO KO JE ZAISTA IZDAO SRBIJU! Pogledajte kako je STVARNO GLASAO da se Kosovo primi u UNESKO! (VIDEO)

Ipak, rat za Kosovo Srbija nije još uvek izgubila i ima velike šanse da i pored prve izgubljene bitke na kraju izađe kao pobednik i da se odbije predlog da Kosovo bude član Uneska!

CRNOGORCI SU IZDALI SRBIJU! Evo kako su SRPSKE SVETINJE dali u ruke Albancima

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Naime da bi jedna država postala članica Uneska mora da prođe veoma komplikovanu proceduru koja se završava glasanjem na Generalnoj skupštini, koja je u ovom slučaju zakazana da se održi u periodu od 3. do 18. novembra.

NAROD CRNE GORE PRIZNAO TE NIJE, KOSOVO JE SRCE SRBIJE: Ove reči su zapalile društvene mreže!

Mnogi bi rekli da je odlukom Izvršnog saveta Uneska da podrži predlog o prijemu Kosova u Unesko, završena bitka i da je Srbija na kolenima. Ipak to nije tačno.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Prema pravilniku Uneska država koja želi da postane član te organizacije mora da dobije DVOTREĆINSKU VEĆINU na glasanju u Generalnoj skupštini, a ne prostu kao što je to bio slučaj prilikom izjašnjavanja u Izvršnom savetu.

Prema tome ukoliko predlog prijema tzv Republike Kosovo ne bude dobio dvotrećinsku većinu od 195 država članica predlog će biti odbijen i Kosovo NEĆE POSTATI ČLAN UNESKA!

To bi prostom matematikom značilo da 130 zemalja od 195 koliko ih je članica u Unesku mora da da svoj glas za ulazak Kosova u tu organizaciju, a pri tom treba imati u vidu da 84 države članice Uneska nisu priznale Kosovo, što daje realne nade Srbiji da će dobiti ovu bitku!

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    22. oktobar 2015 | 20:30

    Puna podrska Srbiji.

  • Nikola

    22. oktobar 2015 | 20:56

    Nece uci.braca crnogorci su uz vas.jedan te isti narod.politicari neka rade sta hoce ali istorija je zajednicka.i kosovo nas sve spaja..

  • Kralj Vukasin

    22. oktobar 2015 | 23:06

    Pa onda i isis moze u unesco

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA