VUČIĆ SLEDEĆE NEDELJE U MOSKVI: Evo sa kim će sve razgovarati

Srpski premijer će se u Moskvi sastati sa premijerom Rusije, ali je u najavi i susret sa predsednikom Vladimirom Putinom. Razmotriće aktuelna pitanja trgovinsko-ekonomske saradnje, uključujući realizaciju zajedničnih projekata u energetici, industriji, transportu i poljoprivredi

  • 76

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, će se tokom trodnevne posete Moskvi, 27, 28. i 29. oktobra sastati sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevom, i, kako se nezvanično najavljuje, s predsednikom Vladimirom Putinom.

Ruska vlada je saopštila da će Vučić i Medvedev 27. oktobra razmotriti aktuelna pitanja trgovinsko-ekonomske saradnje, uključujući realizaciju zajedničnih projekata u energetici, industriji, transportu i poljoprivredi.

Najavljeno je da će posle razgovora premijera biti potpisano niz rusko-srpskh dokumenata, ali se ne navodi kojih. Vučić i Medvedev će se prethodno obratiti učesnicima zasedanja proširenog Poslovnog saveta za saradnju Srbije i Rusije.

DIPLOMATSKI SKANDAL: Amerika odbila da primi Medvedeva i rusku vojnu delegaciju!

Srpskog premijera bi 29. oktobra trebalo da primi i ruski predsednik Putin, ali, kako navode Betini izvori, to još nije zvanično potvrđeno.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

U Moskvi je zvanično najavljeno da će Medvedev i Vučić 28. oktobra biti gosti prvog dana Foruma "Otvorene inovacije" i učestvovati u radu plenarne sesije "Čovek na ukrštanju trendova tehnoločkih revolucija".

VUČIĆ I PUTIN OČI U OČI U MOSKVI: Na dnevnom redu razvoj ekonomskih i političkih odnosa!

Kako saznaje Beta, iz Beograda sa Vučićem u Moskvu dolazi i devet ministara, kao i predstavnici gotovo 70 srpskih preduzeća, koji će učestvovati u radu Poslovnog saveta.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojanović Dragan

    22. oktobar 2015 | 18:44

    Nadam se da će Rusija i Srbija naći još mogućnosti za saradnju i povećati našu trgovinsku razmenu !

  • ena

    22. oktobar 2015 | 14:10

    Najbitnije je da se realizuju zajednički projekti sa Rusijom.

  • dragance

    22. oktobar 2015 | 15:42

    Veoma vazna poseta Vucica Moskvi,koju treba pametno iskoristiti..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA