VUČIĆ: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Premijer Srbije je govoreći na zajedničkom zasedanju Poslovnih saveta Srbije i Rusije, kazao je da je cilj povećanje obostranih investicija

  • 47

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas u Moskvi da Srbija i dalje neće uvoditi sankcije Rusiji i da će Vlada Srbije raditi na daljem jačanju trgovinsko-ekonomskih odosa. Vučić je, govoreći na zajedničkom zasedanju Poslovnih saveta Srbije i Rusije, kazao je da je cilj povećanje obostranih investicija.

Prema njegovim rečima, ruski investitori mogu da računaju na poslovni i sigurni ambijent u Srbiji. Rekao je da se ove godine očekuje privredni rast do jedan odsto. Vučić je kazao da je Srbija veoma stabilna, ali da postoji bojazan od nestabilnosti u regionu.

VUČIĆ I PUTIN OČI U OČI: Sastanak u četvrtak!

- Nekome očigledno ne odgovara stabilna situacija na zapadnom Balkanu - rekao je Vučić i dodao da Srbija, uprkos tome uspeva da očuva stabilnost i razvoj.

Kao važne zadatke u srpsko-ruskoj ekonomskoj saradnji Vučić je naveo stvaranje zajedničkih preduzeća koja bi nastupala na trećim tržištima, rast izvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, kako svežih, tako i prerađenih, uključivanje automobila u spisak slobodne trgovine.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRPKINJA

    27. oktobar 2015 | 17:13

    Iako je bilo pritisaka da Srbija uvede sankcije Rusiji, nikada to nebi moglo biti realizovano.

  • Mirko Dubovina

    27. oktobar 2015 | 14:51

    Nismo ih do sada uveli i pored ogromnog pritiska , nećemo ih uvoditi ni u buduće.

  • roska

    27. oktobar 2015 | 17:51

    Rusi su nasi prijatelji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA