Rusija će sarađivati sa Srbijom u modernizaciji železničke mreže

Premijer je istakao da će saradnja sa RZD uneti novu energiju i doneti nove vrednosti, kao i da je neophodno saradnju proširiti na svim nivoima. On je naveo da su veoma važni radovi na rekonstrukciji srpskih pruga zbog lošeg stanja putne mreže i sporih vozova

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, sastao se danas sa direktorom Ruskih državnih železnica Olegom Belozorjovim, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti modernizacije železničke mreže i održavanju pruga u Srbiji.

Premijer je istakao da će saradnja sa RZD uneti novu energiju i doneti nove vrednosti, kao i da je neophodno saradnju proširiti na svim nivoima. On je naveo da su veoma važni radovi na rekonstrukciji srpskih pruga zbog lošeg stanja putne mreže i sporih vozova.

U Moskvi potpisan sporazum o proširenju skladišta gasa Banatski Dvor

Krovni ugovor između Železnica Srbije i Ruskih železnica potpisan je u maju, kada je objavljeno i da je vrednost radova 940 miliona dolara. Projekat rekonstrukcije srpskih pruga, ruske železnice u svom godišnjem izveštaju ističu kao jedan od najvažnijih u inostranstvu.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA