NE OSEĆAM DODATNE PRITISKE NA SRBIJU DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI: Evo šta je još rekao Vučić nakon sastanka sa Putinom

- Kad su mi zapretili karijerom, ja sam legao na pod i rekao (Ivici) Dačiću da tamo ide i da ne potpisuje ništa i tri sata sam spavao. Tad su naučili da je bolje da ne vrše nikakav pritisak - objasnio je srpski premijer događaj pre potpisivanja Briselskog sporazuma

  • 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas u Moskvi posle sastanka sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom da ne oseća dodatne pritiske na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, uz opasku da je na njega teško vršiti pritisak.

- To znaju svi, mnogo je to teško uraditi. To su svojevremeno uradili po pitanju Briselskog sporazuma i tad su shvatili da je to besmisleno - izjavio je Vučić .

Premijer je podsetio na jednu situaciju pre potpisivanja Briselskog sporazuma, koju je opisao novinarima.

VUČIĆ I PUTIN: Ka rešenjima, za još brži razvoj odnosa

- Kad su mi zapretili karijerom, ja sam legao na pod i rekao (Ivici) Dačiću da tamo ide i da ne potpisuje ništa i tri sata sam spavao. Tad su naučili da je bolje da ne vrše nikakav pritisak - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da svuda u svetu govori isto, pa je tako i u SAD govorio da želi dobre odnose sa Rusijom, kao što je i u Rusiji govorio da je Srbija na evropskom putu.

- To nisam krio i zato sam i poštovan i kao predsednik vlade i kao lider i kao čovek jer iste stvari govori na svakom mestu. Zato se srpska reč poštuje - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Vučić je rekao i to da će se remont ruskih helikoptera, koji će biti prebačeni iz Poljske i Češke, obavljati u našoj zemlji.

- Mi ćemo tražiti još ekserata i verovatno zaposliti veliki broj ljudi u našoj zemlji koji će da rade na remontu ruskih helikoptera. To je važna ekonomska vest za našu zemlju.

SRBIJA NEĆE NIKOGA DA NAPADA, NE ZNAM KAKVI SU PLANOVI HRVATSKE: Vučić odgovara Ostojiću

On je rekao da su ti helikopteri uglavnom bili smešteni u Poljskoj i Češkoj, a da je planirano da se najveći deo sad premesti u Srbiju.

- Eto velikog posla za nas, da li ćemo biti sposobni da taj posao obavimo, ostaje na nama, nadam se da hoćemo - rekao je Vučić.

Foto: Wikipedia/MSGT STEVEN TURNER Foto: Wikipedia/MSGT STEVEN TURNER

On je dodao da će biti fomirane radne grupe koje će se baviti organizacijom tog posla i dodao da će za taj posao biti potrebno da se angažuju mašinski tehničari i inženjeri. Vučić je rekao da je u razgovoru sa Putnom bilo reči i o saradnji u namenskoj industriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA