VUČIĆ I KIRBI: Odnosi Srbije i SAD u usponu

Srpski premijer je upoznao američkog ambasadora sa pozitivnim ekonomskim rezultatima koje donose reforme i mere Vlade Srbije i zahvalio mu za podršku za njihovo sprovođenje

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, primio je danas ambasadora SAD Majkla Kirbija i tom prilikom oni su ocenili da su bilateralni odnosi dveju zemalja u usponu i da postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima.

Srpski premijer je upoznao američkog ambasadora sa pozitivnim ekonomskim rezultatima koje donose reforme i mere Vlade Srbije i zahvalio mu za podršku za njihovo sprovođenje.

KIRBI: Srbija treba da bude ponosna zbog svega što čini u migrantskoj krizi

Ambasador Kirbi je istakao da se zbog toga povećava i interesovanje američkih kompanija za ulaganje u Srbiji.

Premijer Vučić je rekao da Srbija ne odstupa od evropskog puta i da, sa najvećom odgovornošću, učestvuje u planu Evropske unije za rešavanje migrantske krize, iako nije država članica.

Srpski premijer je naglasio da je i to jedan od načina da Srbija doprinese stabilnosti u regionu. Predsednik Vlade Srbije i ambasador SAD razmotrili su i druga aktuelna regionalna i međunarodna pitanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TVRDJAVa

    3. novembar 2015 | 12:40

    drago nam je da je tako i mi sa svima želimo dobre odnose

  • nevena

    3. novembar 2015 | 14:03

    Premijer Vucic je prijatelj sa celim svetom I to je Srbija.

  • Djordje

    3. novembar 2015 | 14:01

    Očigledno je, Vučić barata dobrim argumentima, i održava odnose sa SAD i drugim zemljama na zavidnom nivou. Svaka čast, Srbija ide u bolju budućnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA