BRITANSKA VLADA PRUŽA STRUČNU PODRŠKU SRBIJI: Vučić i Kif o razvoju preduzetničkog duha i privrede

- Sredstvima Fonda biće nam omogućeno da učimo dobro upravljanje, koje nam nedostaje koliko i preduzetnički duh. Velika Britanija prednjači u tome i svaka vrsta njihove pomoći u unapređivanju srpskog društva i privrede je dobrodošla - rekao je srpski premijer

  • 72

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, primio je danas ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa i tom prilikom mu zahvalio na tome što je Srbija uključena u novi, višegodišnji program britanske vlade za stručnu podršku sprovođenju političkih i ekonomskih reformi - Fond za dobro upravljnje. Srpski premijer je istakao da ja taj program od velikog značaja za Srbiju.

- Sredstvima Fonda biće nam omogućeno da učimo dobro upravljanje, koje nam nedostaje koliko i preduzetnički duh. Velika Britanija prednjači u tome i svaka vrsta njihove pomoći u unapređivanju srpskog društva i privrede je dobrodošla - rekao je premijer Vučić.

SRBI NISU GENOCIDAN NAROD: Ovo pismo Srpkinje ambasadoru Britanije zapalilo je svet!

Ambasador Kif je rekao da je Ambasada Velike Britanije ostvarila dobru saradnju sa ministarstvima Vlade Srbije, koja su predložila nekoliko dobrih projekata, koji će biti finansirani iz Fonda za dobro upravljanje.

Namera Velike Britanije je da kroz Fond podrži liberalizaciju i modernizaciju različitih oblasti privrede, bankarskog i poreskog sistema, jačanje vladavine prava i demokratske odgovornosti, kao i reforme u drugim oblastima koje pripremaju Srbiju za članstvo u Evropskoj uniji.

S tim u vezi, britanski ambasador je izrazio uverenje da će do kraja godine biti otvorena prva pregovaračka poglavlja. Premijer Vučić i ambasador Kif razmenili su mišljenja i o situaciji u regionu, kao i drugim međunarodnim pitanjima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lokic

    3. novembar 2015 | 14:17

    Preduzentinstvo je veoma vazan sraf u ekonomiji svake moderne drzave. Samo ucenjem od vec uspesnih mozemo da napredujemo.

  • vici

    3. novembar 2015 | 14:28

    Svaki vid podrske nam znaci na putu ka razvoju i uspehu

  • Sale

    3. novembar 2015 | 14:23

    Taj nam je Fond dobrodošao,napokon su i britanci uvideli kojim putem je Srbija krenula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA