NIKOLIĆ ČESTITAO SRBIMA POBEDU U UNESKO: Nismo odustali kada se činilo sve izgubljenim

- Srbija ima mnogo prijatelja u svetu koji prijateljstvo ne zasnivaju na obimu trgovinske razmene i snazi oružja, već na ponašanju naroda i država. Ova pobeda nije izvojevana novcem već poštovanjem koje svet gaji prema našoj državi i narodu - rekao je predsednik Srbije

  • 70

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, čestitao je građanima pobedu Srbije, nakon što je u Generalnoj konferenciji Uneska odbijen prijem Kosova u članstvo te organizacije, uz poruku da je ovo bila pravedna i moralna pobeda u skoro nemogućim uslovima.

Nikolić je čestitao Vladi Srbije što je, kako se navodi, uložila mnogo diplomatskih napora i nije odustala ni kada se činilo da je sve izgubljeno.

ONI SU IZDALI SRBE: Evo ko je od BRAĆE glasao protiv Srbije! #NoKosovoUnesco

- Srbija ima mnogo prijatelja u svetu koji prijateljstvo ne zasnivaju na obimu trgovinske razmene i snazi oružja, već na ponašanju naroda i država. Ova pobeda nije izvojevana novcem već poštovanjem koje svet gaji prema našoj državi i narodu. Dokazali smo da kada svi radimo u interesu Srbije možemo da ostvarimo nemoguće. Ovo je nastavak borbe za Kosovo i Metohiju i znak dovoljno jasan svima da od južne srpske pokrajine nećemo nikada odustati - naveo je predsednik Nikolić.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

Građanima Srbije, Nikolić je čestitao što su imali poverenja da ćemo braniti i odbraniti ono što su naši preci čuvali vekovima.

- Ovo je pravedna i moralna pobeda u skoro nemogućim uslovima, kada često ono što je ispravno ne može da računa na podršku većine - rekao je predsednik Srbije.

Generalna konferencija Uneska odbila je danas zahtev Albanije da Kosovo bude primljeno u članstvo te organizacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alan_ford

    9. novembar 2015 | 15:28

    Hvala svima koji su podrzali Srbiju !!!

  • Đorđe

    9. novembar 2015 | 17:31

    Srbija je preveliki zalogaj za sve one koji nam ne misle dobro.

  • TheRiddler

    9. novembar 2015 | 15:20

    Pridruzujem se cestitkama predesdnika Nikolica. Gde su sada svi oni Pajtici, Tadici i Jovanovici? Gde su DS-ovci i njiovi zutaci? Nemaju obraza da se jave i da priznaju uspeh premijera i njegovih saradnika. Nije ovo uspeh radi licne koristi, vec radi Srbije, radi Kosova. Isti ti bi nas prodali bez razmisljanja kao sto su i radili dok su bili na vlasti. Ukljuci mozak Srbijo i prepoznaj onoga ko te zaista voli i ko ti pomaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA