VUČIĆ U SKUPŠTINI: Povećanje prosvetarima koštaće 1,8 milijardi dinara, a to nije malo

- Gradimo sistem koji podržava ceo svet, koji nema veze sa politikom već sa ekonomijom, sa životom naših građana - rekao je srpski premijer

  • 57

Premijer Srbije Aleksandar Vučić , rekao je na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o jednokratnoj pomoći prosvetarima, da 7.000 dinara nije malo i da će to povećanje državu da košta 1,7 ili 1,8 milijardi dinara. Premijer  ističe da se ne razgovara o tome da se nekome nešto uzima, pogotovo ne da neko nekoga ponižava.

- Da vidimo šta ćemo da uradimo i za one koji imaju niže plate od 25.000 a koje niko nije dirao, ali je i za njih ovo značajno. Ne povećamo samo učiteljima i nastavnicima već i profesorima - kaže Vučić.

MMF ZAVRŠIO MISIJU: Dogodine veće plate i penzije, ali i akcize na gorivo

Prosvetarima jednokratna pomoć od 7.000 dinara!

Dodaje da je lično razgovarao sa predstavnicima svih reprezentativnih sindikata u prosveti.

- Ja sam tražio 5.000, nekako smo izmolili MMF da to povećanje bude 6.000 dinara a na kraju smo prihvatili zahtev sindikata da to ipak bude 7.000 - kaže premijer.

Ističe da će državu to povećanje prosvetarima koštati 1,7 ili 1,8 milijardi dinara i da ta suma nije beznačajna.

- Gradimo sistem koji podržava ceo svet, koji nema veze sa politikom već sa ekonomijom, sa životom naših građana - objašnjava premijer.

Vučić ističe da MMF kaže da je Srbija veoma uspešna.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    12. novembar 2015 | 15:51

    Onoliko koliko je bilo moguce toliko su povecana primanje.

  • miko

    12. novembar 2015 | 17:52

    Treba ih otpustiti 30posto,jer djaka ima 50 posto manje nego pre 20 god.a njih 100 posto vise,u skolama nista ne rade vec cekaju sto pre prodje cas,pa deca moraju da idu na privatne casove.Najveci javasluk je u prosveti,niko nema sedmicno pun fond casova vec samo pola fonda maksimalo,ostatak dopunjuju nekim izmisljenim aktivnostima,jednom recju katastrofa.

  • gocka

    12. novembar 2015 | 15:48

    Prosvetari treba da budu zadovoljni sto su uopste dobili nesto,koliko rade ,dosta im je ,ljudi rade teze poslove imaju fakultet i vece radno vreme a manja primanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA