PUTIN OSLIKAVA HRAM SVETOG SAVE! U Srbiju stiže RUSKI STRUČNJAK za mozaike

Ljubov Nikolajevna Glebova je rekla da je juče imala priliku da se na licu mesta upozna sa napretkom radova na izgradnji Hrama Svetog Save i obavestila predsednika Srbija da su sa ruske strane već imenovana sva odgovorna lica za realizaciju izrade mozaika

  • 14

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, razgovarao je danas u Beogradu sa Ljubov Nikolajevnom Glebovom, direktorkom ruske Federalne agencije „Rošotrudničestvo“, koju je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin odredio da direktno vodi realizaciju izrade mozaika u Hramu Svetog Save.

Predsednik Nikolić je izrazio zahvalnost na pomoći koju Ruska Federacija pruža srpskom narodu pri izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu i ocenio da je to još jedan dokaz velikog prijateljstva između naše dve zemlje, saopštila je pres služba predsednika Republike.

U Beogradu će nići NOVE CRKVE i biti obnovljene stare! (FOTO)

Predsednik Srbije je rekao da mu je veoma drago što je gospođu Glebovu imenovao lično predsednik Putin, jer to najbolje garantuje da će posao biti efikasno obavljen.

Ljubov Nikolajevna Glebova je rekla da je juče imala priliku da se na licu mesta upozna sa napretkom radova na izgradnji Hrama Svetog Save i obavestila predsednika Nikolića da su sa ruske strane već imenovana sva odgovorna lica za realizaciju izrade mozaika.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Takođe, gospođa Glebova je istakla da je ruska kompanija Gasprom njeft već donela odluku da donira četiri miliona evra za radove na Hramu Svetog Save.

U razgovoru predsednika Nikolića i gospođe Glebove utvrđeno je da će prva i druga faza radova na izradi mozaika u Hramu Svetog Save buti završene do 2019. godine, kada se obeležava 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Verica

    13. novembar 2015 | 20:46

    Ovo je radosna vest!

  • Aleksa

    14. novembar 2015 | 08:26

    Da Bog čuva Rusiju i Putina.

  • ing.Milos Đonović

    14. novembar 2015 | 13:21

    Ako neko hoce da pomogne Srbija bi trebala i da uz vrati a ne da popunjavamo negativne komentare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA