BUDUĆNOST SRBA JE U EU: Kina želi jaku Srbiju u Evropi!

- Srbija se nalazi u Evropi. Kao ambasador Kine poštujem i podržavam izbor vaše vlade i naroda da je budućnost Srbije u EU. Kad Srbija postane članica EU, Kina će u Uniji imati najboljeg prijatelja - rekao je kineski ambasador u Srbiji

  • 2

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, rekao je da Kina poštuje i podržava nastojanja Srbije da postane članica EUi dodao da će time i Kina u EU dobiti dobrog prijatelja.

- Srbija se nalazi u Evropi. Kao ambasador Kine poštujem i podržavam izbor vaše vlade i naroda da je budućnost Srbije u EU. Kad Srbija postane članica EU, Kina će u Uniji imati najboljeg prijatelja - rekao je Li.

Prema njegovim rečima, negovanjem prijateljskih odnosa i sa Kinom i sa Rusijom srpska vlada vodi "veoma pametnu i mudru spoljnu politiku".

KINESKI AMBASADOR I SRPSKI PREMIJER ZADOVOLJNI SARADNJOM: Evo koji zajednički projekti predstoje

- Svaka politika ima i dobre i loše strane, nema politike koja je savršena, ali veoma poštujem politiku koju sada vodi vaša vlada - kazao je kineski ambasador.

Kao glavne teme tokom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića, Kini krajem novembra, Li je naveo jačanje političke ali i ekonomske saradnje, i najavio potpisivanje niza dokumenata.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Trenutno su odnosi naše dve zemlje na najvišem nivou, ali siguran sam da će biti još bolji i da će ih posle posete premijera obeležiti nova epoha. Osim političkih, sadržajne će biti i teme iz oblasti ekonomske saradnje, a u pripremi je i niz dokumenata koji će biti potpisani tokom posete - kazao je Li.

U intervjuu Beti, kineski ambasador izrazio je duboko žaljenje i oštru osudu povodom terorističkih napada u Parizu.

- Kineska ambasada takođe je spustila zastave na pola koplja... U ovom teškom trenutku saosećamo s našim prijateljima Francuzima i oštro osuđujemo taj teroristički napad - rekao je Li Mančang.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    18. novembar 2015 | 13:28

    U prevodu, zelimo da ste sa razbucanom Europom, samo ne sa Rusijom:) Nisu ni oni mutavi.

  • Marica Lukic

    29. februar 2016 | 19:10

    EU ...Migranti ....Hm . Može li se ? Kako će se ? Zašto jedna kraljevina istupa , napušta EU ( Velika Britanija )?Zašto se sve ovo baš dešava Francuskoj ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA