SRBIJA DO KRAJA GODINE OTVARA POGLAVLJA! Ambasador Nemačke obradovao Srbe

Nemački ambasador u Srbiji najavio je da će prva poglavlja u pregovorima Srbije i EU biti otvorena u decembru, a početkom 2016. godine otvoriće se i naredna dva

  • 1

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, rekao je da će Srbija do kraja godine otvoriti prva dva poglavlja u pregovorima sa EU, a naredna dva početkom 2016. godine.

Ditman je, obraćajući se na otvaranju fabrike "Leoni" u Nišu rekao da je 2015. godina bila veoma uspešna za privredu posle reformi koje je preduzela Vlada Srbije i da su procene EU o napretku Srbije veoma povoljne.

DEVENPORT: Srbija je značajno napredovala ka EU, izvesno otvaranje poglavlja do kraja godine

- To ćemo popraviti sada kada uđemo u operativnu fazu o pristupanju Srbije Evropskoj uniji. Do kraja godine otvorićemo prva dva poglavlja, a naredna dva početkom 2016. godine - rekao je Ditman.

On je rekao da nemačke kompanije igraju važnu ulogu u Srbiji i da doprinose unapređenju propcesa privrednih reformi, samim tim što investiraju u Srbiju.

- Nastavljamo zajedno sa nemačkim provrednicima da dalje razvijamo te odnose. U tesnoj komunikaciji smo sa Privrednom komorom Srbije i radimo na tome da Srbija uvede dualno, stručno obrazovanje - rekao je Ditman.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    18. novembar 2015 | 14:22

    Bas me briga , sve jedno mi je , ja se odavno nicemu pametnom ne nadam !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA