Da li će Srbi zbog ulaska u EU PRIZNATI NEZAVISNOST KOSOVA i kome najviše VERUJU?

Ako bi se izbori održali u nedelju i glasovi neodlučnih proporcionalno raspodelili, istraživanje pokazuje da bi SNS dobio 45,8 odsto, SPS 10,4 odsto, DS 9,4 odsto, a Srpska radikalna stranka 5,8 odsto

  • 58

Srpska napredna Stranka (SNS) i dalje ima najveću podršku birača u Srbiji, a za njom slede Socijalistička partija Srbije (SPS) i Demokratska stranka (DS), pokazalo je najnovije istraživanje koje je sprovela Nova srpska politička misao. Istraživanje je sprovedeno od 10. do 18. oktobra kombinovanim tehnikama - telefonskom anketom i razgovorom na terenu, na reprezentativnom uzorku od 1.100 građana Srbije bez Kosova.

VUČIĆ O VANREDNIM IZBORIMA: Ja donosim ODLUKU jer vodim Vladu Srbije!

Na parlamentarne izbore, ako bi bili održani u nedelju, sigurno bi izašlo 63,4 odsto birača. Ako bi se glasovi neodlučnih proporcionalno raspodelili, istraživanje pokazuje da bi SNS dobio 45,8 odsto, SPS 10,4 odsto, DS 9,4 odsto, a Srpska radikalna stranka 5,8 odsto. Cenzus ne bi prešla više nijedna druga stranka, a blizu tog praga sa 4,5 odsto bio bi Pokret Dveri.

Na pitanje da li podržavaju ulazak Srbije u EU, pozitivan odgovor dalo je 46,8 odsto ispitanika, dok je 41,5 odsto reklo da ne podržava ulazak Srbije u Uniju.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

SRPSKE PARTIJE OBJAVILE SVOJE SPONZORE: Evo ko je čovek koji je dao najviše NOVCA političkoj stranci!

Na pitanje da li bi trebalo priznati nezavisnost Kosova, ukoliko bi to bio uslov za ulazak u EU, 76,3 odsto ispitanih reklo je da to ne bi trebalo prihvatiti, dok je 14,9 odsto reklo da bi takav eventualni uslov trebalo prihvatiti.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Za podelu Kosova po kojoj bi Srbiji pripao sever i glavni manastiri, a ostatak priznat kao nezavisna država, izjasnilo se 46 odsto ispitanih, dok je protiv tog predloga bilo 44,4 odsto anketiranih građana.

Ulasku Srbije u NATO protivi se 80,1 odsto ispitanika, a podršku eventualnom savezu Srbije sa Rusijom dalo je 68,2 odsto anketiranih.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA