VUČIĆ PORUČIO ODLAZEĆOJ AMBASADORKI KIPRA: Srbija vam je pouzdan partner

Srpski premiejr je zahvalio na principijelnoj podršci Kipra teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i tokom glasanja na Generalnoj konferenciji Uneska o prijemu tzv. Kosova u članstvo te organizacije

  • 42

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kipra Nafsiku Krusti i poručio da Kipar uvek može da se osloni na Srbiju kao svog pouzdanog partnera.

Premijer Srbije je zahvalio ambasadorki Krusti na saradnji tokom njenog diplomatskog mandata i ličnom doprinosu produbljivanju tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Kipra.

Vučić je zahvalio i na principijelnoj podršci Kipra teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i tokom glasanja na Generalnoj konferenciji Uneska o prijemu tzv. Kosova u članstvo te organizacije.

Steže se obruč oko Grčke, Kipra, Rumunije, Španije i Slovačke - TRAŽI SE PRIZNANJE KOSOVA!

- Kipar uvek može da se osloni na Srbiju kao svog pouzdanog partnera - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Krusti je rekla da Kipar snažno podržava evropski put Srbije i da očekuje da do kraja godine budu otvorena prva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom. Ona je, takođe, izjavila da joj je drago što je tokom svog mandata bila svedok ambicioznih reformi u Srbiji, koje vlada odgovorno sprovodi.

Ambasadorka je istakla da se na Kipru veoma ceni i doprinos premijera Vučića regionalnoj stabilnosti, kao i pozitivan i human način na koji Srbija postupa sa velikim brojem izbeglica koje svakodnevno pristižu na njenu teritoriju.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Srpski premijer i kiparska ambasadorka izrazili su očekivanje da će uskoro biti održana i druga zajednička sednica vlada dveju zemalja u cilju unapređenja saradnje u različitim oblastima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • salamander

    19. novembar 2015 | 12:59

    Treba sto vise negovati prijateljstvo sa drzavama koje podrzavaju teritorijalnu celovitost Srbije, medju kojima je i Kipar.

  • Ivko

    19. novembar 2015 | 12:59

    Srbija i Kipar, neguju izuzetno dobre i bratske odnose.

  • Steva

    19. novembar 2015 | 12:58

    Naša braća Grci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA