STOLTENBERG TVRDI: Meta napada NATO-a nisu bili Srbi već Milošević

- Naša vazdušna kampanja nikada nije bila protiv srpskog naroda, već protiv Miloševićeve vlade - rekao je generalni sekretar NATO-a

  • 9

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, rekao je danas u Palati Srbije, nakon sastanka sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, da NATO intervencija 1999. godine nije bila usmerena na srpski narod, već na jednog čoveka Slobodana Miloševića.

VUČIĆ I STOLTENBERG: Saradnja SRBIJE i NATO uz poštovanje srpske neutralnosti!

- Naša vazdušna kampanja nikada nije bila protiv srpskog naroda, već protiv Miloševićeve vlade. Mi smo na taj način okončali godine konflikata na Balkanu -rekao je Stoltenberg.

-Verujem u potencijale odnosa između NATO i Srbije, poštujući vašu politiku neutralnosti – istakao je Stoltenberg  i izrazio zadovoljstvo što u vojnim misijama EU i UN učestvuju srpski vojnici.

PRVI ČOVEK NATO-a POKLONIO SE SRPSKOJ ZASTAVI: Vučić uz sve počasti dočekao Stoltenberga! (FOTO)

Kfor je od danas ukinuo ograničenja koja su važila za delove vazdušnog prostora Srbije, a koja su važila od 1999. godine. Stoltenberg je rekao da od danas Kfor u potpunosti relaksira zonu bezbednosti, te ukida ograničenja koja su bila uvedena 1999.godine.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

To je, dodao je, konkretan izraz odnosa NATO I Srbije.

Vučić ocenio je da je to velika vest za Srbiju, jer posle 16 godina više neće biti nikakvih restrikcija u zoni od 25 kilometara u centralnoj Srbiji, što je, kako je rekao, postignuto uz politički dijalog i konkretzan razgovor sa NATO a nijedan m,etak nijue ispaljen i nijedan čovek nije izgubio život da bi se to postiglo.

Srbija će imati neuporedivo bolju vojnu zaštitu neba, što je jedna od ključnih stvari i u pripremi odbrane zemlje, poručio je premijer i ponovio da Srbija ostaje i dalje vojno neutralna, ali da vidi dobru budućnost u odnosima Srbije i NATO.

Stoltenberg je objasnio da ograničenja koja su važila za delove srpskog vazdušnog prostora više ne postoje, dodajući da to znači punu integraciju Srbije u vazdužni prostor Evrope.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema Stoltembergu, odluka je doneta na osnovu posvećenosti Srbije normalizaciji odnosa sa Prištinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    20. novembar 2015 | 17:00

    Što onda nisu njega gađali? Sramota... Još tđtako nešto priča u Srbiji

  • Nezaboravni

    20. novembar 2015 | 18:08

    Sad može da "priča priče". Građani Srbije dobro znaju kako su prošli sa "Milosrdnim anđelom", koji je realizovan od strane NATO pakta. I to nikada ne možemo zaboraviti, svesni da nam se to može ponoviti, ako ne budemo "po volji" NATO pakta"!

  • Jovan

    21. novembar 2015 | 08:31

    Aha vazi..... milion njih umiru od raka jer su jeli crveno meso i slaninu ili mozda od vaseg uranijuma kojim ste gadjali ,,Milosevica"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA