SRBIJA NEĆE POSTATI VELIKI PRIHVATNI CENTAR! Evo kako će se postupati sa IZBEGLICAMA

Ministar za rad je podsetio da je Srbija, kada su Slovenija i Hrvatska rekle da za migrante iz određenih zemalja nema mogućnosti prolaska, uradila potpuno istu stvar

  • 5

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, rekao je da Srbija ne može da dozvoli da njen prostor bude veliki prihvatni centar za one izbeglice koje ne mogu da nastave svoje putovanje, navodeći da situacija na makedonskoj granici nije pitanje za Srbiju.

- Srbija će se ponašati kao što se ponašaju i ostale zemlje na ruti i naravno da će to raditi na organizovan i human način - rekao je Vulin novinarima.

U SRBIJU SAMO IZBEGLICE IZ ZEMALJA ZAHVAĆENIH RATOM: Stop ekonomskim migrantima

On je podsetio da je Srbija, kada su Slovenija i Hrvatska rekle da za migrante iz određenih zemalja nema mogućnosti prolaska, uradila potpuno istu stvar.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Migranti iz Sirije, Avganistana i Iraka normalno prolaze kroz teritoriju naše zemlje i nastvaljaju svoj put i sve ostale zemlje ih primaju, a oni koji nisu iz tih zemlja, zato što su tako odlučile Slovenija i Hrvatska neće moći da prolaze ni kroz Srbiju, a kao što vidim ni kroz Makedoniju - rekao je Vulin.

DOBRE VESTI ZA SRBIJU: EU povećava pomoć Srbima u rešavanju migrantske krize!

Navodeći da svako ima pravo na azil, ali da mora prvo da ga zatraži, Vulin je rekao da onaj ko traži azil, nema pravo da bira u kojoj će zemlji tražiti azil, već to može da uradu u prvoj zemlji u kojoj se nađe.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako je objasnio, zemlja je dužna i obavezna da mu omogući da prođe kroz odgovarajuće procedure, da prihvati ili odbije njegov zahtev, jer je to diskreciono pravo svake zemlje.

Ministar je istakao da postoji određeno pravilo po kome se to radi.

- Siguran sam da biste mi dodelili Nobelovu nagradu, i to ne samo vi, kada bih našao rešenje za problem ekonomskih migranata - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na pitanje kako komentariše ekstremne mere koje preduzimaju migranti na makedonskoj granici, Vulin je rekao da oni to ne rade da bi došli u Srbiju i da to nije pitanje za nas.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Pera

    24. novembar 2015 | 14:25

    Drzava da zatvori granice ako ima mozga. Moraju da razmisljaju dosta unapred a ne par dana kao sto sada rade. Ako ne zatvore, mi smo nadrljali.

  • Atimus

    26. novembar 2015 | 09:42

    Opameti se srbijo dok nije kasno....sop izbeglice

  • Sergej Danilovič

    24. novembar 2015 | 13:28

    Ako Predsednik kaze da hocemo u ime viših ciljeva,onda hoćemo.!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA