HAG TRAŽI VJERICU RADETU: Evo šta im ona poručuje

- Međunarodni sud može da pokrene postupak zbog nepoštovanja suda protiv onih koji 'svesno i hotimično ometaju sprovođenje pravde' - navodi se u saopštenju iz Haga

  • 6

Haški tribunal optužio je troje bivših i sadašnjih funkcionera Srpske radikalne stranke za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje. Optuženi su Vjerica Radeta, Petar Jojić i Jovo Ostojić.

- Međunarodni sud može da pokrene postupak zbog nepoštovanja suda protiv onih koji 'svesno i hotimično ometaju sprovođenje pravde'. Međunarodni sud smatra integritet svojih postupaka i bezbednost svojih svedoka ključnim elementima vladavine prava - navodi se u saopštenju.

Haški tribunal je KRIV za CIRKUS oko Šešelja!

Sudsko veće je 5. decembra 2014. godine izdalo zapečaćenu naredbu umesto optužnice za neopoštovanje suda, a 19. januara 2015. godine su izdati poverljivi nalozi za hapšenje troje optuženih, saopštio je Haški tribunal.

Funkcionerka radikala Vjerica Radeta kazala je da ne želi da komentariše optužbe Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji da je zastrašivala i podmićivala svedoke optužbe na suđenju lideru SRS-a Vojislavu Šešelju.

Foto: Wikipedia/ICTY staff Foto: Wikipedia/ICTY staff

- Ne znam šta bih komentarisala. Neka rade svoj posao. Ja ih spremno čekam - kazala je Vjerica Radeta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branka

    1. decembar 2015 | 18:27

    Ha,ha...poslednji trzaji kvazi suda

  • Milan

    1. decembar 2015 | 17:16

    Mogu da joj pljunu pod prozor

  • Djovani

    2. decembar 2015 | 09:25

    Za r moguce da hag deli pravdu,po Americkoj direktivi.Pa gde je ta pravda gde USA mesa prste?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA