STIGAO I SEBASTIJAN KURC: Šef diplomatije Austrije doputovao u Beograd (FOTO)

Kurc je, uoči ministarskog saveta, rekao da se Srbija tokom jednogodišnjeg predsedavanja toj organizaciji dokazala na međunarodnoj diplomatskoj sceni i da je ispunila sva očekivanja

  • 3

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc doputovao je večeras posle 18 sati u Beograd gde će učestvovati na Ministarskom savetu OEBS.

DŽON KERI STIGAO U BEOGRAD: Na aerodromu ga dočekali Ivica Dačić i Majkl Kirbi (FOTO)

Kurc je, uoči ministarskog saveta, rekao da se Srbija tokom jednogodišnjeg predsedavanja toj organizaciji dokazala na međunarodnoj diplomatskoj sceni i da je ispunila sva očekivanja.

- Godina 2014. bila je jedna od najtežih za Oebs i Evropu. Konflikt u Ukrajini je potresao evropski bezbednosni sistem u njegovim osnovama, a posledice toga osećamo i danas. Zbog toga je velika zasluga dva uzastopna predsedavajuća Oebsu - Švajcarske i Srbije - što su pokrenute mere u cilju smanjenja napetosti u ukrajinskoj krizi - kazao je on u intervjuu Tanjugu.

Srbija se, prema njegovim rečima, tokom predsedavanja Oebsu, apsolutno dokazala na međunarodnoj diplomatskoj sceni.

22. Ministarski savet OEBS-a zvanično počinje sutra u Kombank areni na Novom Beogradu, a večeras u Beograd stižu ministri spoljnih poslova i delegacije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    2. decembar 2015 | 19:15

    Biće zanimljivije sa uvazenim mladim gospodinom Kurcom!

  • Sergej Danilovič

    2. decembar 2015 | 19:03

    Gospodinu Kurcu treba pozeljeti dobrodoslicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA