Evo koje BOGATSTVO će naslediti porodica MILANA NEDIĆA, ako ga Srbija REHABILITUJE! (MAPA)

  • 99

Pred Višim sudom u Beogradu juče je, nakon višegodišnjih pokušaja, počeo proces pravne rehabilitacije predsednika srpske vlade za vreme okupacije u toku Drugog svetskog rata Milana Nedića. Ovaj proces izazvao je burne reakcije ZA i PROTIV, a odmah se i pokrenulo ono čuveno pitanje u Srbiji KOLIKO SAM JA TU DOBAR? Tačnije postavilo se pitanje: "Šta je srpski premijer imao od imovine i šta će njegovi potomci morati da dobiju nazad u vlasništvo?"

REHABILITACIJA NEDIĆA JE POVAMPIRENJE FAŠIZMA! Titovi PARTIZANI protiv "pomilovanja" bivšeg srpskog premijera

Potomci Milana Nedića, predsednika Vlade Srbije u vreme bacisticke okupacije u Drugom svetskom ratu, naime sami su dali odgovor svima na ovo pitanje kada su podneli zahtev Agenciji za restituciju da im se vrati imovina oduzeta posle rata.

MILAN NEDIĆ JE UBIJEN U ZATVORU! Evo zašto se traži REHABILITACIJA srpskog premijera iz Drugog svetskog rata

Foto: wikipedia.org Foto: wikipedia.org

Među imovinom koju naslednici traže su zgrada u Nemanjinoj ulici u kojoj je danas Narodna banka Srbije, Zemunski park, placevi u Grockoj, u Vrtlarskoj ulici u Zemunu i nadoknada za pet knjiga koje je Nedić izdao.

Prema zvaničnoj istoriji, na kojoj su odrastale generacije u SFRJ i Srbiji Milan Nedić se ubio pre izricanja presude za saradnju s okupatorom, te formalno nije osuđen.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zbog toga što Nedić nije zvanično osuđen, njegovi potomci sve do sada nisu podnosili zahtev za rehabilitaciju, već su samo tražili da im se kaže gde je srpski predsednik vlade iz Drugog svetskog rata sahranjen.

Armijski đeneral Milan Nedić je 1941. godine napisao svoj testament, te sada porodica tačno zna šta im je njihov predak ostavio u amanet.

- Mi smo svesni da ćemo dobiti malo ili ništa, ali je ovo naš način da bacimo malo više svetla, da nadležne institucije počnu drugačije da govore, ne samo o Milanu Nediću, već i o istoriji - rekao je Aleksandar Nedić, unuk đenerala Milana.

Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija Milan Nedić. Foto: Arhivska fotografija

U Agenciji za restituciju koja je dobila zahtev porodice Nedić, rekli su da je slučaj Nedića komplikovan, iako ga sud nije proglasio krivim. To pokazuju i dokumenta Agencije.

- Postoji akt tadašnje komisije za ratne zločine, neophodno je da se sudski rehabilituje. To je teško pitanje i ogromna je odgovornost na sudijama, ali ne može se kroz ovaj sudski postupak ići u istorijski revizionizam - rekao je direktor Agencije za restituciju prilikom podnošenja zahteva od strane porodice Nedić.

Nedićeva Vlada nacionalnog spasa trajala je od 29. avgusta 1941. do oktobra 1944. godine.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • partizanski komunista

    8. decembar 2015 | 14:54

    Najbolje onda da platimo i nemačkoj ratnu odštetu što su ratovali protiv nas. Da se izvinimo ustašama što su klali srbe, i da im platimo za pretrpljen strah dok su klali ( jer to je bio stres za koljače), pa onda da vratimo imovinu saradnicima nemačke koji su svoje bogatstvo stekli na krvi naroda koju su ovu zemlju branili. Srbijooooooo, opameti seeeeeee, j..e te ko kako stigne, pa još te tera da platiš za to. Koji bre Nedićevi naslednici, pa neka budu srećni što uopšte imaju gde da žive i da jedu, a ne da traže imovinu zidanu telima naših dedova.

  • Šone

    8. decembar 2015 | 15:03

    Hajde svima da vratimo sve to bi bilo najbolje samo neznamo kome ni sta pripalo. Sutra ce i turski veziri da traze svoje posle njih i rimljani. Zasto se trudimo da vracamo imovinu ljudima koji su ucestvovali na izguljenoj strani drugog svetskog rata sami su odabrali tu stranu. Kada se neko kocka i povuce kartu nama oprastanja ako je karta losa. Njihov problem sto je njihov predak povukao losu kartu!

  • silvija

    8. decembar 2015 | 14:48

    Kome da vrate bogastvo .Gde je on to zaradio ,nemogu da shvatim dokle ce Srpski narod da placa ,crkve,neke bogate ,mladi ljudi a bogastvo gde su im ruke sa zuljevima,A on nije bio posten pa da mu se vrati bogastvo ,sramota ,samo ocekujem da se osnuje partijaSiromasnih,jer sav novac drzavni ide u vodu a narod sve siromasniji,sramota i od naslednika da traze nasledstvo,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA