DA LI ĆE KONAČNO ŽENA NA ŠTIKLAMA KOMANDOVATI SRPSKOM VOJSKOM? Ove dame su kandidati da zamene Gašića!

Srbija je na putu da po prvi put u istoriji dobije ženu na mestu ministra odbrane, a najveće šanse za tu funkciju daju se ministarki bez portfelja zaduženu za evrointegracije Srbije

Izjavom predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, da Bratislav Gašić zbog izjave da "voli kada novinarke lako kleknu" ne može više da ostane na mestu ministra vojnog krenula je licitacija imena u beogradskim medijima i Srbiji koje bi trebalo da sedne na ovo veoma važno mesto u Srbiji! Ipak, kako se sve više "šuška" nije isključeno da na ovo odgovorno mesto po prvi put u istoriji sedne jedna dama, a najviše šansi daje se sadašnjoj ministarki bez portfelja zaduženoj za evrointegracije Jadranki Joksimović!

VUČIĆ SMENIO GAŠIĆA?! Meni je teško, ali on ne može da ostane ministar (VIDEO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, nakon izjave da Bratislav Gašić ne može više da ostane na mestu ministra odbrane rekao je da je "za njega jako teško pronaći zamenu".

OSEĆAM SE OSRAMOĆENO, NIŠTA NE ZAMERAM VUČIĆU: Evo šta je još Gašić poručio novinarima! (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Bata je moj najodaniji prijatelj, radio je odličan posao i teško je naći za njega zamenu. Nemam nijedno ime - rekao je Vučić.

Međutim, prema pisanju medija, ali i izjavama javnosti u Srbiji čini se da je "sazrelo" vreme da se jedna žena nađe na mestu ministra vojnog.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Kao kandidati za ovo veoma važno mesto spominju se ministarka zadužena za EU Jadranka Joksimović, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović.

Ipak, kako saznajemo, najveće šanse se daju Jadranki Joksimović da sedne na čelo Ministarstva odbrane.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ukoliko se odluči da mesto ministra vojnog postavi ženu, biće to veoma hrabar potez premijera Vučića, a time će broj žena na odgovornim i važnim funkcijama u Srbiji biti veći.

Podsetimo žene na odgovornim funkcijama su: predsednik Skupštine Srbije - Maja Gojković, guverner NBS - Jorgovanka Tabaković, šef pregovaračkog tima Srbije sa EU - Tanja Miščević, potpredsednice Vlade Srbije su Zorana Mihajlović i Kori Udovički.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA