HAN STIGAO U SRBIJU! Slede sastanci OČI U OČI s Vučićem i Majom Gojković

- Zahvaljujući važnom poslu koji je obavila Srbija, možemo zvanično da potvrdimo ono što smo najavljivali - pre kraja godine će biti otvorena prva poglavlja - rekao je Komesar EU za proširenje

  • 50

Komesar EU za proširenje i politiku susedstva Johanes Han doputovao je u posetu Srbiji, objavljeno je na njegovom Tviter nalogu. Han će se tokom dana susresti s premijerom Aleksandrom Vučićem, predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković, liderima odborničkih grupa.

Takođe, komesar Han će se obratiti Narodnoj skupštini uvodnim izlaganjem. On se već sastao da predstavnicima srpskih medija. Han je, uoči posete Beogradu, rekao da će otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja, koje je najavljeno za sledeću nedelju, doneti novu dinamiku i ubrzati proces evropskih integracija Srbije.

HAN DOLAZI U BEOGRAD: Otvaranje poglavlja trenutak za slavlje

Han je, u razgovoru za RTS, izrazio očekivanje da će i poglavlja 23 i 24 o vladavini zakona biti otvorena u prvoj polovini sledeće godine, ali je dodao da sada nije moguće precizirati kada tačno jer, kako kaže, debata o tome traje.

To je važan korak jer će otvaranje poglavlja doneti novu dinamiku i ubrzati proces integracija - rekao je komesar Han.

Kako je ukazao, u okviru poglavlja 35 potrebno je nastaviti normalizaciju odnosa sa Prištinom i primenu sporazuma do sada postignutih u dijalogu, ali je naglasio da je takođe važno fokusirati se na to koja poglavlja će biti sledeća.

Prema njegovim rečima, u narednom perodu važno je otvaranje radnih mesta, a važne su i investicije, kao i da ekonomski razvoj bude u centru pažnje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anchy

    10. decembar 2015 | 10:38

    Veliki koraci su pred nama , konacno da se prizna nasa borba da uspostavimo red i rad u zemlji, da se svrstamo medju normalne zemlje.

  • Luka

    10. decembar 2015 | 10:48

    Dolazak komesara Johanes Kana je od velike važnosti jer će doneti novu dinamiku i ubrzati proces evropskih integracija Srbije.

  • cica

    10. decembar 2015 | 10:39

    Nadamo se najboljem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA