VUČIĆ PRELOMIO: Srbija NE PRODAJE Telekom!

Premijer Srbije rekao je na konferenciji za novinare, a koju je održao posle vanredne sednice Vlade, da Telekom neće biti prodat

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon vanredne sednice Vlade Srbije gde se raspravljalo o sudbini Telekoma održao je konferenciju za medije i pred svim ministrima, koji su bili prisutni rekao da je doneta konačna odluka o sudbini Telekoma, da on ostane u vlasništvu Srbije!

DAN D ZA TELEKOM! Vlada popodne VANREDNO ZASEDA i donosi KONAČNU ODLUKU

- Dobijeno je 6 ponuda zakupovinu akciju, što je pokazao da je jak proces sproveden u prethodnom periodu. Primljeno je više dobrih, jedna se izdvajala. Ovoga puta smo dobili 6 puta IBIDA, značajno bolju nego onu iz 2011. godine. Ušli smo u čitav proces čista srca, želeći da se napravi najbolji posao. Očekivali smo cenu, nismo se slagali o potrebi privatizacije sa sindikatima, Vlada je bila ZA, sindikati PROTIV - rekao je Vučić.

- Upravo zbog svega toga Vlada Srbije smatra da ova ponuda nije dovoljno visoka i doneli smo odluku da Telekom Srbije ostaje u rukama Srbije - rekao je Vučić i dodao da je Vlada Srbije ovim odgovara svima koji su tvrdili da se prema Telekomu srpska vlast ponavlja kao prema srebrenini.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Hoće li se sada ti koji su tvrdili da ćemo uzeti neki novac za sebe, bar reći izvini. Ne verujem. Suviše je Drina kriva da bi ste je napravili pravom za godinu dana - istakao je premijer Srbije.

- Mnogo toga ćemo morati da uradimo da bi Telekom mogao da opstane na tržištu. Biće ulaganja u nove sisteme, infrastrukturu, to je jedini način da on opstane - kaže on.

Vučić je na konferenciji za novinare objasnio da to znači uvođenje profesionalnog menadžmentna, verovatno po ugledu na ono sto je urađeno u Železari, ali je i napomenuo novinarima da ga ne drže za reč jer je sve vreme razmišljao o privcatizaciji, poa, kako je rekao, o ovoj opciji nijhe dovoljno razmislio.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Vučić je rekao da se nada da će za četiri godine Telekom povećati svoje performanse, te da će cena realno biti veća nego što je asda ponuđena.

O ponuđenoj ceni rekao je da je nešto niža od one koju smo očekivali, ali i da je Vlada donela odgovornu i ozbiljnu odluku imajući u vidu interese građana.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Najozbiljnija ponuda došla je od američkog investicionog fonda, rekao je Vučić, navodeći da zbog ugovora ne možze da iznese vise detalja, ali da na tu ponudu nije bilo drugih priomedbi osim visine cene. Vučić je rekao da nismo hteli da se konckamo iako je cena bila blizu odgovarajhuće.

Vučić je rekao i da se razmišlja o prodaji manjinskog paketa akcija, ali ni o tome nije mogao da iznese detalje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Podsetimo premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je ranije, danas, da je odluka o prodaji Telekoma jedna od najtežih koje treba da donese.

- Veoma je teško doneti takvu odluku i ne brinem za to što znam kakva god odluka da bude, isti će da napadaju, oni kojima je to zanimanje, koji nemaju nikakve argumente - rekao je premijer.

- Nije lako doneti odluku. Danas ćemo obaviti dodatne konsultacije sa privatizacionim savetnikom (Lazard) i svim ljudima u Vladi. Najverovatnije danas, ako ne, onda u ponedeljak - rekao je Vučić u Sremskoj Mitrovici i istakao da šanse ima jedan ponuđač, a reč je o američkom investicionom fondu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA