NASTAVLJA SE RAT ZA TITOVO NEPROCENJIVO BLAGO! Evo šta Brozovi naslednici traže od njegovih stvari

- Imovina Josipa Broza uglavnom se nalazi u MIJ. Reč je o 200.000 predmeta. Takođe smo sudu podneli spisak nesporne imovine, za koju su i nekadašnja državna komisija koja je popisivala stvari, i Predsedništvo SFRJ, konstatovali da je nesporna - rekla je zastupnica Titove unuke Svetlane Broz

  • 29

Na novom ročištu u ostavinskom postupku Josipa Broza Tita, koje se održava u sredu pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, naslednici bi trebalo da se izjasne da li su konačno, posle 33 godine, popisane sve stvari ostale iza bivšeg jugoslovenskog predsednika.

RAT ZA BLAGO JUGOSLAVIJE - Orden vredan MILIONE EVRA, kamen s MESECA i dukati. Evo šta će sve DOBITI Titovi naslednici

Titovi potomci treba da se izjasne o popisanim predmetima. Reč je o 200.000 stavki, među kojima su i lične stvari maršala Tita.

Zastupnica Titove unuke Svetlane Broz, Gordana Spasojević, kaže da je njena klijentkinja dostavila sudu spiskove stvari sa izložbi Muzeja istorije Jugoslavije:

- Imovina Josipa Broza uglavnom se nalazi u MIJ. Reč je o 200.000 predmeta. Takođe smo sudu podneli spisak nesporne imovine, za koju su i nekadašnja državna komisija koja je popisivala stvari, i Predsedništvo SFRJ, konstatovali da je nesporna. Na njemu su Titovi lični predmeti, tabakere, muštikle i ostale stvari koje nisu bile obuhvaćene prvostepenim ostavinskim rešenjem - kaže Gordana Spasojević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Među 1.000 strana spiskova koje su od suda dobili na prošlom ročištu, po rečima Violete Kočić Mitaček, zastupnice Titovog sina Miše i unuke Zlatice Broz, mnoštvo je duplikata.

- Jedini zanimljiv dokument je iz 1983, ali ni on ne sadrži spiskove, već samo upozorenje Jovanke Broz da nisu popisane sve stvari - kaže ova advokatica.

Posle Nove godine, ostavinski postupak iza Josipa Broza napuniće 33 godine. Zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku Svetlana Broz je podnela ustavnu žalbu.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    16. decembar 2015 | 09:17

    DA SE SNIMI FILM O OVOM COVEKU OBAVEZNO!!! U 1SVETSKOM RATU AUSTROUGARSKI KAPLAR PA DOLAZI KAO RUSKI COEK NA ZABLJAK -POSTAJE VODJA KOMUNJARA I SAMOPROGLASENI MARSAL I NA KRAJU BOGATAS -MEDJU NAJBOGATIJE NA SVETU I NAKRAJU MU SRBI PODIZU KUCU CVECA I KUKAJU ZA LJUBICICOM BELOM DO DANASNJIH DANA.TO BI BIO FILM!!!!DOBIO BI 6OSKARA!!!

  • Dejan

    16. decembar 2015 | 11:03

    Pored tog bravara narod je imo bukvalno sve a danas?

  • Miljkovic ZORAN

    16. decembar 2015 | 10:34

    Bravar radio pa zaradio.eto odakle mu poreklo imovine.a tek njegovi šegrti koliko su zaradili o tome se cuti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA