NEMA ZAMKI U POGLAVLJU 35! Evo šta je Dačić rekao o spornom dokumentu EU

Ministar spoljnih poslova je negirao i da postoje dodatni rokovi u vezi sa poglavljem 35, pošto će Srbija, kako je naveo, primenjivati sve što se dogovori u Briselu

  • 7

Ministar spoljnih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, istakao je da ne očekuje "zamke" u poglavlju 35 o Kosovu, kao i da to poglavlje ne predstavlja zamenu za dijalog koji se vodi u Briselu između Beograda i Prištine.

- Dijalog će se i dalje odvijati u Briselu uz posredovanje Frederike Mogerini, tako da ne očekujem kroz ove pregovore bilo kakve zamke kada je reč o Kosovu - rekao je Dačić.

OVA VLADA JE SPREMNA ZA ISTORIJSKE KORAKE: Dačićeva poruka povodom otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja!

On je negirao i da postoje dodatni rokovi u vezi sa poglavljem 35, pošto će Srbija, kako je naveo, primenjivati sve što se dogovori u Briselu.

- Za nas to nije problem. S druge strane, nemoguće je da Evropska unija u ovoj fazi, kada postoji pet članica koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, utvrdi svoju jedinstvenu poziciju koja ne bi bila statusno neutralna - ukazao je Dačić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    16. decembar 2015 | 21:19

    Na kraju pregovora,, poslastica"ili priznajte Kosovo ili nema nista od EU.Pa to je tako ocigledno,ko ne poznaje Zapad,ne poznaje ni samog sebe.

  • милан

    16. decembar 2015 | 14:53

    Lažu kako zinu

  • MK

    16. decembar 2015 | 11:30

    Malo sutra pa šiptari ne pristaju na bilo čega od pregovora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA