Predizborna kampanja se seli na Tviter i Fejsbuk!

Iako je od ponoći nastupila predizborna tišina, to neće sprečiti političare i stranačke aktiviste da kampanju nastave na društvenim mrežama, jer im zakon to ne zabranjuje

  • 2

Iako je od ponoći nastupila predizborna tišina, to neće sprečiti političare i stranačke aktiviste da kampanju nastave na društvenim mrežama kako bi stekli što veći broj glasova.

Zbog čega, objašnjava Dragan Varagić, stručnjak za internet i marketing:

- Društvene mreže poput Tvitera i Fejsbuka pogodne su za ovakve akcije, jer nisu javna glasila, a serveri im se nalaze u Americi. To ih čini veoma pogodnim alatkama za nastavak kampanje i pružanja informacija koje su vezane za izbore. Isto važi i za sva ostala sredstva komunikacije koja se ne vode kao javna glasila, poput Maj spejsa, foruma poput "Bureka" i sličnih - navodi Varagić.

Stručnjaci procenjuju da će u naredna 72 sata na Tviteru biti najaktivnije SNS, DS, URS i Dveri. Što se političara tiče, najprisutniji na Tviteru su Dragan Šutanovac, Oliver Dulić,  Mlađan Dinkić, Nenad Čanak i Milutin Mrkonjić.

(Biljana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KIZA FONTANA

    5. maj 2012 | 10:02

    LISTA ZA NOVI BEOGRAD - ZAOKRUZI BR 2 .

  • Vreme

    4. maj 2012 | 11:00

    U potpunosti se slažem, biće haos, mada očekivao sam mnogo veći haos iskreno ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA