SRBIJI NIJE LAKO KADA ČUJE DA KOSOVO TREBA DA BUDE U UN! Evo šta je Vučić odgovorio Majklu Kirbiju

- Sve što jutros mogu da kažem jeste da za nas nije lako da kao mala zemlja pružimo odgovor na ono što je Kirbi rekao, sve što mogu na to da kažem i da odgovorim - to je da Srbija ima svoju politiku - rekao je premijer Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija poštuje politiku SAD, ali da Srbija ima svoju politiku, zbog čega nam, kako je primetio, "nikad nije lako da pročitamo" da Kosovo treba da bude u Ujedinjenim nacijama.

AMERIKA ĆE TRAŽITI DA SRBIJA PUSTI KOSOVO U UJEDINJENE NACIJE! Evo šta je još poručio Majkl Kirbi

- Sve što jutros mogu da kažem jeste da za nas nije lako da kao mala zemlja pružimo odgovor na ono što je Kirbi rekao, sve što mogu na to da kažem i da odgovorim - to je da Srbija ima svoju politiku. Mi poštujemo politiku SAD, oni su svetska velesila, ali mi imamo svoju politiku i držimo se svoje politike - rekao je Vučić.

On je rekao da stav ambasadora Kirbija nije prevelika novost, budući da su SAD priznale nezavisnost Kosova još 2008. godine, ali da to za nas "nikad nije lako da pročitamo".

Normalizacija odnosa Beograda i Prištine podrazumeva članstvo Kosova u UN, izjavio je sinoć ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moze da ga prizna ko go hoce mi ne

    25. decembar 2015 | 11:34

    Ono sto si priznao sam si ga se oredkao.To se zna i u medjunarodnom pravu.Tako da kako god da bude.Mi od kad je sveta i veka i dok bude sveta to ne smemo da uradimo.Nemamo pravo na to.Nisu ga se ni nasi preci odricali kada je bilo ostalo u osmanskom carstvu u momentu kada smo se oslobodili.Pa smo ga ipak opet vratili.Zasto bi to sada cinili?Zapecatili bi ga za "vjek vjekova".Nemamo pravo na to.Ni ti ameri nisu priznavali istocnu nemacku nego su govorili da je to ruska okupaciona zona iako su istocni nemci sebe smatrali pod komunistima posebnom zemljom a bili su okupirani.Poenta je ta da ga mi nikada ne priznamo.To cak ne pise ni u Kumanovskom sporazumu da ce Kosovo i Metohija biti zasebna drzava nego ce nato biti kao bezbednost sigurnosti za sve narode sto nisu ispostovali.Pa da ce moci da se vrate Srpska vojska i policija sto isto nisu ispostovali.Amerikanci su prekrsili svaki dogovor oni su prevaranti.I sada bi konacno da nas prevedu zedne preko vode da sami priznamo ono sto su nam oduzeli bez i jednog ispaljenog metka da ga se odreknemo.Ne,ne mozemo.To nije nase pravo,jer ni u oci potomaka nebi smeli da pogledamo a kamoli u grobove predaka.Mogu oni da traze sta god hoce dzaba im trose jezi u prazno.

  • aca

    25. decembar 2015 | 10:45

    Kosovo je Srbija!!!

  • tole

    25. decembar 2015 | 10:37

    Srbija treba da ima svoju politiku a Ameri neka rade kako misle da je naj bolje za njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA