PREMIJER TURSKE STIGAO U BEOGRAD: Vučić uz državne počasti dočekao Davutoglua

Turski premijer stigao je danas u Beograd, gde će nakon sastanka sa srpskim premijerom i državnim vrhom, sutra nastaviti posetu u Novom Pazaru

  • 86

Turski premijer Ahmet Davutoglu doputovao je u dvodnevnu posetu Beogradu, a ispred Palate Srbije tim povodom srpski premijer Aleksandar Vučić priredio je svečani doček, uz državne počasti. Prethodno je Vučić svog kolegu dočekao na aerodromu Nikola Tesla.

Nakon zvaničnog susreta dvojice premijera i državnim vrhom, turski premijer sutra putuje u Novi Pazar. Kako prenose beogradski mediji, Davutoglu je izrazio želju da obiđe centar Pazara, što će mu domaćini i omogućiti.

TURSKI PREMIJER U SRBIJI! Posle sastanka s Vučićem, ide u šetnju Novim Pazarom

– Sve je spremno za dolazak koji Pazarci iščekuju. Ipak, iako je on ovde dobrodošao i nije ugrožen, bezbednost će biti podignuta na najviši nivo. Njegova prethodnica iz Turske stigla je još pre nekoliko dana, zakupili su nekoliko spratova u hotelu – kaže izvor iz srpskih bezbednosnih služni, inače odlično upućen u organizaciju.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Ahmet Davutoglu, koji u Srbiju dolazi s četvoricom ministara i privrednicima, ručaće u pazarskom hotelu „Ras“. On će se sastati sa gradskim čelnicima Pazara, ali i sa Sulejmanom Ugljaninom, koji važi za glavnu vezu sa Turcima.

Sa Rasimom Ljajićem će najverovatnije razgovarati u Beogradu, ali će mu on biti domaćin i u Pazaru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    28. decembar 2015 | 12:59

    Туга! Народ црта мурал братском Руском пилоту, на стадиону ЦЗ минут ћутања......а Кермит убици бацио црвени тепих под ноге??? Пропаст! Ужас и јад!

  • perica

    28. decembar 2015 | 13:00

    I brzo kući

  • Da da dejan

    28. decembar 2015 | 15:01

    Turska je otvoreno na strani protiv Rusije i ova poseta je vučićev prst u oko Putinu, toliko o onome što ste glasali za njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA