VUČIĆ: Srbija nikad više neće javno istupati protiv Republike Srpske

Srpski premijer je rekao da se situacija promenila i u Srbiji i u Srpskoj u odnosu na vreme kada je Milošević uvodio sankcije Republici Srpskoj, govoreći da su to bile sankcije protiv Karadžića i Mladića

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas da Vlada Srbije više nikada neće javno istupati protiv Republike Srpske, niti će RS javno istupati protiv Srbije, a o onome u čemu se ne slažu uvek će reći "jedni drugima u lice".

U intervjuu Sputnjiku, on je rekao da se situacija promenila i u Srbiji i u Srpskoj u odnosu na vreme kada je Milošević uvodio sankcije Republici Srpskoj, govoreći da su to bile sankcije protiv Karadžića i Mladića.

SRBIJA PRATI SITUACIJU U REPUBLICI SRPSKOJ: Vučić i Dodik razgovarali o ustavnoj krizi

- Ja mislim, a verujem da to misli i predsednik Dodik, da to nikada više ne sme da se dogodi. Uvek mora da se razgovara. Ja sam gospodinu Dodiku rekao u četiri oka šta mislim. Jedanput sam u životu javno rekao da ga molim da još jednom razmisli o tome. Nikada više neću reći ni reč po tom pitanju - rekao je on na pitanje da li je savetovao Dodiku da odustane od referenduma.

Dakle, sve mogu da govorim samo u četiri oka, kao i on meni, dodao je Vučić.

Foto: Tanjug/ Tanja Valič Foto: Tanjug/ Tanja Valič

- Ali, šta se tu promenilo? Promenilo se to da mi nikad više nećemo javno izaći protiv RS, niti će RS da izlazi javno protiv Srbije. A šta mislimo, mislim da je uvek pošteno, fer i dobro da jedno drugom kažemo u lice, nekad smo saglasni, nekada nismo saglasni.

On veruje da je to dobar princip i način na koji bi ubuduće sve Vlade Srbije i Srpske, i svi predsednici, trebalo da rade, trudeći se da uvek pronađu nekakav minimalni zajednički imenitelj oko kog mogu da se slože.

Vučić je ponovio da za Srbiju stabilnost BiH veoma važna.

- Mi poštujemo integritet BiH, taman onoliko koliko volimo RS. I želimo i stabilnost u RS - istakao je on. Kad se naruši stabilnost više nema snova ni o ekonomskom prosperitetu, ni o političkom napretku, ni o čemu, napomenuo je Vučić izrazivsi uverenje da Dodik dobro razume potrebe Srbije, kao što se Srbija uvek trudi da razume i RS i BiH.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan 30

    28. decembar 2015 | 18:56

    Verujem u saradnju sa nasom bracom, ipak smo mi jedan narod.

  • Tanja Savic

    28. decembar 2015 | 17:58

    Republika Srbija i Republika Srpska zauvek zajedno. Isti narod, ista vera, tako to ide i to je nepisano pravilo.

  • Marko

    28. decembar 2015 | 18:20

    Imamo cvrsto povezan odnos sa nasom bracom iz Republike Srpske i nista ga ne moze srusiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA