HRVATI SUDE KAPETANU DRAGANU ZA RATNE ZLOČINE! Podignuta optužnica protiv Vasiljkovića

Protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, podignuta je optužnica, potvrđeno je u Županijskom državnom tužilaštvu u Splitu

Protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, podignuta je optužnica, potvrđeno je u Županijskom državnom tužilaštvu u Splitu. Prošle nedelje je saopšteno da je hrvatsko državno tužilaštvo završilo istragu protiv Vasiljkovića i da se očekuje podizanje optužnice.

U međuvremenu, odbrana Vasiljkovića podnela je dve ustavne tužbe zbog Vasiljkovićevog devetogodišnjeg boravka u ekstradicionom pritvoru, nakon čega je prebačen u hrvatski istražni zatvor odmah po dolasku u Hrvatsku.

Obe tužbe su odbijene sa obrazloženjem da se ekstradicija ne ubraja u rokove koji teku u Hrvatskoj, pa je sada njegov advokatski tim u fazi pisanja tužbe Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Hrvatska sumnjiči kapetana Dragana za navodne ratne zlocine počinjene u vreme kada je bio komandant u Krajini od 1991. do 1993. godine.

Vasiljković je uhapšen u Pertu u Australiji 2006. godine i od tada se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    8. januar 2016 | 17:32

    Srbija je izdala i ovog choveka kao i mnoge druge Sramota. I ovakve stvari su istorija koju moramo sramno da nosimo.

  • Распућин

    8. januar 2016 | 15:43

    А Србија га се одрекла. Туго...

  • Rade

    9. januar 2016 | 01:44

    Čoveku sude šovinisti koji su ubijali ako je neko Srbin i imali zakon gde su to legalizovali,to pravosudje oslobadja glavaša koljača,merčepa i ostale kočljače.Dotični nrzaslužuju velika slova a njihova crkva mise za paveliča,kome oni mogu da sude?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA