Rešite se Šešelja i ĐENERALA DRAŽE ili nema ništa od ulaska Srbije u EU! Evo šta sve Hrvatska TRAŽI od Srbije

Čak 24 amandmana podnela je Hrvatska na izveštaj Dejvida Mekalistera o napretku Srbije, a u njima se traži preispitivanje rehabilitacije Draže Mihailovića, ne ugrožavanje autonomije Vojvodine, kao i da Srbija unapredi svoj pristup prema rešavanju izbegličke krize

Evropski parlamentarci uložili su čak 190 amandmana na predlog rezolucije o napretku Srbije koji podnosi izvestilac Dejvid Mekalister, a i ovoga puta najveći broj stigao je iz Hrvatske - čak 24 amandmana iz Zagreba traže da se pred Beograd stave dodatni uslovi od rešavanja pitanja granice i sukcesije, do povratka kulturnih dobara i zaštita prava hrvatske manjine.

(EKSKLUZIVNI INTERVJU) JADRANKA JOKSIMOVIĆ: Ona je Srbiji OTVORILA vrata EVROPE, evo šta je sada PORUČILA Srbima (FOTO)

Kako prenose "Večernje novosti" najaktivnija je bila hrvatska poslanica Dubravka Šuica koja između ostalog traži da se pomene i proces protiv Vojislava Šešelja. Dok njen kolega Andrej Plenković zahteva od srpskih vlasti da izbegavaju govor mržnje?!

TREBA LI SRBIJA DA SE ODREKNE KOSOVA ZBOG EU? Evo šta kažu Srbi kako treba odgovoriti na NAJNOVIJE UCENE

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako prenosi ovaj list na dugačkoj listi zahteva iz Zagreba nalazi se i onaj u kojem se od Srbije traži da preispita odluku o rehabilitaciji Dragoljuba Draže Mihailovića, a koji je podnela Marija Petir!

Među bizarnim zahtevima Hrvatske našao se i onaj da Srbija (i ako ju je pohvalila cela Evropa) unapredi svoj pristup prema rešavanju izbegličke krize, kao i da se Srbija kazni zbog dočeka Vladimira Lazarevića iz Haga, a smetnje su i vojne vežbe sa Rusijom, kao i SPC, kao i da se ne ugrožava autonomija Vojvodine!

Foto: AP Foto: AP

Naravno na spisku uslova je i onaj koji do sada nikada nije izostao - potpuna normalizacija odnosa Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA