ALEKSANDAR VUČIĆ: Ne plašim se GUBITKA VLASTI, izbori su MOGUĆI

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da zvižduci na utakmici vaterpolo prvenstva nisu razlog za raspisivanje izbora, da su takva tumačenja smešna, a kao jedini razlog zbog kojeg ne bi raspisao izbore naveo je da bi možda na kratko prekinuli reforme

Izbori su moguća opcija, ali još nije doneta konačna odluka, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i podvukao da vanredni parlamentarni izbori ne bi bili dodatni trošak, kao i da se pri odluci o raspisivanju neće rukovoditi stranačkim interesima.

TREBA LI VUČIĆ DA RASPIŠE IZBORE? Evo šta srpski političari kažu o potrebi za VANREDNIM GLASANJEM u Srbiji

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da zvižduci na utakmici vaterpolo prvenstva nisu razlog za raspisivanje izbora, da su takva tumačenja smešna, a kao jedini razlog zbog kojeg ne bi raspisao izbore naveo je da bi možda na kratko prekinuli reforme.

Prekinuta godišnja konferencija Aleksandra Vučića!

Konferencija je u jednom trenutku bila iznenada prekinuta pošto je jednoj novinarki pozlilo.

Vučić je rekao da je potrebno očuvanje stabilnosti, mira i novog legitimiteta vlade, a da će odluku o tome da li su novi izbori potrebni da bi se to ispunilo doneti i predsednik države i Glavni odbor SNS.

Premijer je dodao i da ukoliko bi se vršila veća rekonstrukciju vlade, što bi, kako je rekao, želeo da učini, onda bi se to pretvorilo u "mučenje" u narednih godinu dana i da bi svi rekli da je to loša vlada.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

- Svako normalan uvek želi i svežu krv i da to funkcioniše kao tim, a ne da imate mnogo slobodnih strelaca. Sve to ako želite da promenite i napravite još nešto efikasnije i izađete s planom i programom do 2020, kada očekujemo da završimo sve obaveze u vezi sa ulaskom u Evropsku uniju, onda je moguće da izbore imamo. Ali ne kažem da je ta odluka doneta, postoje i neki drugi razlozi. Jedini razlog zbog kojih ne mogu sa sigurnošću da kažem da ću to apsolutno da učinim jeste da vidimo da li bi nas na bilo koji način to moglo da zaustavi 15-mesec dana u našim ekonomskim reformama. Svi ostali razlozi su za -  rekao je Vučić.

Predsednik Vlade je istakao i da, ukoliko ne dobije poverenje građana na izborima, neće više "opterećivati" stranku koju vodi.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

- Biću član, ali ne na njenom čelu. Ne interesuju me te stranačke stvari, već šta je dobro za Srbiju - rekao je Vučić.

On je na komentar da želi da raspiše izbore jer istraživanja pokazuju da će mu 2018. opasti rejting poželeo opoziciji "sve najbolje"

- Vidim da se sastaju i oni koji ne misle isto. To je u redu i to je dozvoljeno. Što se tiče procenata glasova, računao sam. Pre neki dan šef pokrajinske vlade je rekao da ima 20 odsto u Vojvodini. Šešelj je rekao da ima 20 odsto u Srbiji, što znači da ima oko 22-23 odsto u Vojvodini koje mu je najjače uporište. Čanak ima 15 odsto, to je 58 odsto, socijalisti deset, to je 70 odsto i kada dodamo Tadića, Radulovića i Čedu, to je 80 odsto i Mađare oko osam odsto, nama ostaje malo da budemo iznad cenzusa - završio je računicu premijer.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Želim im mnogo uspeha i da im se to ostvari, rekao je Vučić i konstatovao da su svaki izbori demokratska utakmica u kojoj uživa.

- Ne plašim se gubitka vlasti. Radio sam pošteno, nikada nisam ukrao ništa. Da li sam grešio, jesam, živ sam čovek, ali nisam rekao nijednu nepristojnost, niti brukao zemlju nigde u poslednjih godinu i po dana. Na narodu je da proceni hoće li da glasa za plan i program ili nešto drugo - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GOJKOOOOO

    14. januar 2016 | 14:16

    Još uvek su svi na vatri ,izbori su mogući ali da li će ih biti tek će se saznati, kada, ko zna.

  • Zoran

    14. januar 2016 | 14:17

    Tako se radi Aco. Prvo interesi države, pa onda vlast. To je politička odgovornost koju Srbija zna da ceni.

  • Nikolas

    14. januar 2016 | 13:48

    ZVIZDANJE NA UTAKMICI JE ODRAZ PROSTAKLUKA JEDNOG DELA OSTRASCENE PUBLIKE MRZNJOM -TO JE JAD I LJUDSKA BEDA KOJA SE RETKO GDE MOZE VIDETI U SVETU .TO KAD SE GLEDA U INOSTRANSTVU JE NESTO GROZNO I SRAMOTI SE CELA SRBIJA I ORGANIZATORI TAKVOG CINA BI BILI SANKCIONISANI KAD BI PISTOJALA POLITICKA ZALEDJINA!!! TO NIJE DEMOKRATIJA ! !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA