(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ZBOG NJEGA SU BOMBARDOVALI SRBIJU! Zbog svojih LAŽI Vilijam Voker nije za Srbe POŽELJAN

Pre 17. godina Srbi, tačnije Vlada SRJ proglasila je nekadašnjeg izaslanika verifikacione misije OEBS–a na KiM Vilijama Vokera za "personu non grata", evo i zbog čega

Pre 17. godina Srbi, tačnije Vlada SRJ proglasila je nekadašnjeg izaslanika verifikacione misije OEBS–a na KiM Vilijama Vokera za "personu non grata", a sve zbog monstruoznih laži o događajima u mestu Račak na Kosovu i Metohiji koji je bio direktan povod za bombardovanje Jugoslavije 1999. godine!

ZAŠTO JE KOSOVO SRCE SRBIJE KOJE SVE SLABIJE KUCA? Evo šta smo DOBILI, a šta IZGUBILI zbog SRBOVANJA! (VIDEO)

Vlada SRJ sa Momirom Bulatovićem na čelu donela je 18. januara odluku da se Vilijam Voker proglasi za "personu non grata" u Jugoslaviji zbog njegovih "doprinosa" u bombardovanju zemlje.

SRPSKA KRV JE SLOBINA DOBIT, NATO NE ŽELI SVAĐU SA SRBIMA: Ove poruke je slao ZAPAD Srbiji dok ju je UBIJAO bombama! (FOTO)

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Podsetimo Vilijam Voker je fingirao humanitarnu katastrofu u selu Račak, zbog čega je i bombardovana SRJ, ponovo je na Kosovu. Ovaj put u svojstvu gosta i to u Dečanima gde su mu povodom 17 godina od događaja u Račku  (15. januar 1999.) albanske vlasti uručile dve nagrade — „Nagradu narodnog heroja Škeljzena Haradinaja“ i „Nagradu zahvalnosti grada“.

Voker danas ima 81 godinu i jedan je od retkih svetkih zvaničnika koji se protivi osnivanju suda za zločine OVK. Prati ga reputacija da je velki fan kosovskih nacionalista, pa se i ova njegova poseta vezuje za opziciona dešavanja u Prištini.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Vilijam Voker je svojevremeno na desetogodišnjicu slučaja „Račak“, odlikovan zlatnom poveljom za doprinos čovečanstvu od strane tadašnjih premijera i predsednika Kosova Hašima Tačija i Fatmija Sejdijua. Novembra 2008. godine tadašnji predsednik Albanije Bamir Topi proglasio ga je za počasnog građanina te države.

Inače, za slučaj „Račak“, koji je Voker svetu predstavio kao humanitarnu katastrofu, gde su, navodno, srpska vojska i policija maskrirale 45 nedužnih albanskih civila, kasnije se ispostavilo da je potpuna laž.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Naime,  Helena Ranta, finska forenzičarka koja je bila član međunarodne komisje koja je svojevremno  istraživala događaj u selu Račak, 2000. godine je izjavila da je izveštaje sa obdukcije tela pisala pod pritiskom Vokera i Ministarstva spoljnih poslova Finske.

Ona je u svojoj biografiji napisala da je Voker gađao olovkom jer nije u svojim izveštaju koristila dovoljno ubedljiv jezik kako bi ospisala ovaj navodni zločin Srba. Ona je prave navode sa obdukcije dotastavila Haškom tibunalu, u kojima izražava sumnju u broj ispaljenih metaka kao i koliko je njih zaista bilo smrtonosno.

Osim toga, Renta je pred kamerama pokazala orginaln izveštaj iz Račka prema kome je zaključeno da tela pripadaju borcima OVK a ne albaskim civilima.

Finski novinar Ari Rusila, ekspert za Balkan, je posle Rentinog istupanja u jednom svom tekstu napisao da je Voker radio za OVK te da je njegova uloga na Kosovu bila da im pomogne u kreiranju maskra, kako bi se našao dovoljno jak razlog za saglasnost za početak bombrdovanja. Prema njegovom pisanju, a na osnovu reči Rente, OVK je sakupila svoje poginule posle borbe i obukla ih u civilnu odeću posle čega ih je premestila u ranije iskopane rovove da bi izgledali kao da su streljani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjakowsky

    18. januar 2016 | 14:39

    Ima 80 godina,jos malo pa ce bogu na istinu,nadam se da ce goreti u paklu,jer je krivac za 2000 srpskih civila koji su pogunuli zbog bombardovanja.

  • Tina

    18. januar 2016 | 15:57

    Taj covek ce umreti u najgorim mukama za svoje lazi. Ni psu to ne bih pozelela,to su plemenite zivotinje i covekovi prijatelji.

  • DanyeelSRB

    18. januar 2016 | 14:42

    Yugoslavia zbog ovakvih ljudi se raspala. Ali svuda je to tako!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA