SRBI SU DOBILI PREMIJERA KOGA SU OBOŽAVALI, A ONDA JE UBIJEN! Evo kako Srbija pamti Đinđića i njegovu vladu (VIDEO)

Vlada Zorana Đinđića je formirana je 25. januara 2001. od strane koalicije Demokratska opozicija Srbije koju je činilo 18 političkih partija, evo po čemu je pamte Srbi

Srbija je posle sloma komunističkog režima čekala preko 10 godina da dobije demokratsku vladu, koju je predvodio lider Demokratske stranke Zoran Đinđić i koja će biti upamćena po tome što je pedsednik Vlade Srbije ubijen u atentatu u dvorištu zgrade u Nemanjinoj 11!

OVO SU NAJNOVIJI DETALJI UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Srpski istražitelj OTKRIVA PRAVU ISTINU o zločinu koji je zapalio Srbiju (FOTO)

ŠTA BI DANAS URADIO ZORAN ĐINĐIĆ DA JE ŽIV?! Evo koje bi poteze povukao ubijeni premijer kojeg su Srbi OBOŽAVALI

Vlada Zorana Đinđića je formirana je 25. januara 2001. od strane koalicije Demokratska opozicija Srbije koju je činilo 18 političkih partija. Predsednik Vlade je bio Zoran Đinđić a vlada je imala 7 potpredsednika. Vladu je izabrao peti saziv Narodne skupštine Republike Srbije.

Foto: Profimedia/Corbis, Tanjug/AP Foto: Profimedia/Corbis, Tanjug/AP

PITALI SMO VAS KO JE JAČI ĐINĐIĆ ILI MILOŠEVIĆ? Evo šta su Srbi rekli ko je za njih BOG. Slažete li se s njima? (FOTO)

Zoran Đinđić je igrao važnu ulogu u predsedničkim izborima Savezne Republike Jugoslavije septembra 2000. i demonstracijama 5. oktobra koji su doveli do zbacivanja Miloševićeve vlasti, a onda je vodio široku Demokratsku opoziciju Srbije koju je činilo 18 stranaka do pobede na parlamentarnim izborima u Srbiji decembra 2000.

Foto: Tanjug/Nedeljko Deretić Foto: Tanjug/Nedeljko Deretić

- Želimo modernu Srbiju koja će se takmičiti sa drugima i imati glavnu ulogu na Balkanu, u kojoj će biti malo trutova, a mnogo radilica - bile su prve reči Zorana Đinđića nakon izborne pobede.

- Naš cilj je transparentna vlast, providna vlast, staklena vlast. Naš cilj je da se u ovoj zemlji, za svaki dinar koji je uzet od naroda zna šta se sa njim dešava, od onog trenutka kad uđe u budžet, pa do onog trenutka kada dođe do svog krajnjeg korisnika. Finansije su ono polje gde je kontrola najteža, ali i gde je kontrola najvažnija - rekao je u svom ekspozeu Đinđić.

Pogledajte ceo govor Zorana Đinđića nakon što je izabran za premijera Srbije:

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    25. januar 2016 | 14:31

    Đinđiću su presudili oni za koje su Prevara,Pacov,Budala,Zver i Zmija budućnost Srbije.To govori sve.Patološki kriminalci i zločinci koji se kriju iza državne zastave,ocila,himne i patriotizma. PROKLETO VAM BILO OD SADA DOVEKA!

  • Marko

    25. januar 2016 | 14:56

    ZORANE,OPROSTI NAM!

  • tužno

    25. januar 2016 | 13:53

    Evo prilike da patološki kriminalci i njihovi obožavatelji opet proslave ubistvo nemoćnog čoveka,na kukavički način iz zasede, kao "herojski" čin. HAJDE, FAŠISTI ŽELJNI KRVI, NAPRED. Jadna nam majka sa takvim herojima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA