NA STANICI SMO IZ KOJE VOZOVI KREĆU U EVROPU, BEZ KAŠNJENJA! Evo šta je Vučić rekao na otvaranju PROKOPA! (FOTO)

- Voz koji smo pokrenuli treba da preveze i one na levoj i na desnoj strani, i one u centru pa čak i slepe putnike, mora da bude brz i da stiže na vreme, jedino što svako mora platiti kartu - rekao je premijer Srbije

Konačno smo stigli, putovanje je trajalo duže od 40 godina, radovi su završeni u roku i sada imamo odakle da krenemo dalje, a ovde je reč o pokretanju cele zemlje, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić otvarajući novu železničku stanicu Prokop.

VUČIĆ PUSTIO PROKOP U RAD! Posle 40 GODINA u funkciji 8 koloseka na kojima nam zavidi EVROPA (FOTO) (VIDEO)

- Beograd centar je završen, stigli smo i imamo odakle da krenemo dalje, ovde se bavimo planom, brzinom i ciljem, i ovde se ne radi o vozovima, već o Srbiji - poručio je premijer.

(VIDEO) KAO SVEMIRSKI BROD: Pogledajte kako sada izgleda PROKOP STANICA!

Prema njegovim rečima, danas u Prokopu nije reč o vozovima, već o pokretanju zemlje, o njenoj satnici, koja je precizna.

- Konačno "znamo gde idemo i kuda ćemo da stignemo" - rekao je Vučić, praveći metaforičnu paralelu sa pokretanjem Srbije. - Voz koji smo pokrenuli, kojim Srbija ide napred, treba da preveze i one s leve strane, i one sa desne, i one iz centra, ali i one koji su se ukrcali kao slepi putnici - rekao je Vučić i dodao da jedino svako od njih "mora da plati kartu". - To je karta Srbije za Evropu. Ovo je prva stanica. Kašnjenja neće biti - poručio je premijer Vučić.

Vučić je rekao da otvaranje Prokopa pokazuje da sve može da se uradi kad su građani vredni, kad postoji plan, te da i ogromni projekti mogu da postanu realnost kad se razmišlja o deci i budućnosti.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Zadovoljan sam što na svim ljudima koji žele dobro svojoj zemlji i koji gledaju u budućnost i koji svoju budućnost vide u Srbiji mogu da vidim osmeh i zadovoljstvo - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je čitao o železnici i zastao na citatu da nije sve u putovanjima i da ozbiljan čovek mora negde i da stigne.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Zato sam danas ovde, da vam kažem da smo konačno stigli, putovanje je trajalo dugo, više od 40 godina, menjali smo i vozove i mašinovođe i kočničare, stajali na usputnim stanicama, kasnili, klackali se, gurali, bili ubeđeni da ne znamo gde idemo i zašto, neki put se švercovali, plaćali skuplju cenu, čekali, nadali se, ali imali smo i čemu - rekao je Vučić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prema njegovim rečima, u poslednjih 420 dana u roku je završena rekonstrukcija stanice Beograd Centar.

- Stigli smo i imamo odakle dalje - rekao je Vučić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

On je naveo da nije reč o železničkoj stanici i o dolascima i odlascima vozova, već o pokretanju zemlje, njenom tačnom i preciznom voznom redu u budućnosti, disciplini onih koji upravljaju, uređenosti i pristojnosti vagona, osoblja i putnika.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Vučić je ocenio da je teško i u Evropi naći lepe vozove kakve ima Srbija.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Mi danas ovde možemo mirno da kažemo da tačno znamo gde idemo i gde ćemo da stignemo. I ko god vidi Prokop, znaće o čemu pričam i znaće da to nema veze sa politikom - rekao je Vučić.

Voz koji smo pokrenuli treba da preveze i one na levoj i na desnoj strani, i one u centru pa čak i slepe putnike, mora da bude brz i da stiže na vreme, jedino što svako mora platiti kartu, rekao je Vučić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Od te karte, ja koji sebe ne doživljavam kao ništa više od konduktera koji noću čita, imam obavezu da izdvojim za nove pruge, stanice, škole, bolnice, puteve i mostove, za sve ono što nije građeno, a za šta ja i drugi članovi vlade imamo ogromne planove i što smo umnogome uradili - rekao je Vučić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

On je naveo da je to karta za ulazak u svet i u Evropu i pozvao građane da krenu tim vozom, jer neće biti kašnjenja.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

On je naveo da je u roku i na vreme, bez dana kašnjenja, napravljeno ono u šta su mnogi sumnjali.

Vučić je, navodeći da će stanica u potpunosti biti završena do 2018. godine, godinu dana pre roka, rekao da će to biti jedna od najlepših stanica u Evoropi.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Mi sa Evropom i najlepšim gradovima treba da se poredimo - rekao je Vučić.

Srbija ima plan i budućnost i na tom putu niko ne može da je zaustavi, rekao je Vučić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

"Ovo je vaša imovina, hvala vam na tome što ovu zemlju volite i podržavate i zahvaljući vama ovakvi rezultati su mogući. Srbija će radi i grabi napred", rekao je Vučić.

(Č. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    26. januar 2016 | 13:29

    Posle silnih političara koji su samo obećavali, Vučić je prvi koji svoja obećanja i ispunjava!

  • Jakov

    26. januar 2016 | 13:11

    Najzad da imamo stanicu kakva nam je potrebna.

  • Helena

    26. januar 2016 | 13:59

    Sramota je sto je bilo potrebno 40 godina da bi dobili ovu stanicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA