POČINJE SAMIT AFRIČKE UNIJE: Nikolić se u Adis Abebi BORI ZA PRAVA ŽENA!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dvadeset šesti samit Afričke unije iskoristiće da se sastane sa visokim zvaničnicima afričkih zemalja i da se zahvali zemljama članicama Uneska koje nisu dale svoj glas da Kosovo postane član te organizacije

  • 13

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće od sutra do 1. februara na otvaranju 26. Samita Afričke unije u Adis Abebi koji se održava pod nazivom "Afrička godina ljudskih prava sa posebnim fokusom na prava žena“.

Tokom radne posete predsednik Nikolić će se susresti i sa predsednikom Savezne Demokratske Republike Etiopije Mulatom Teshomeom, predsednikom Vlade Atom Hajlemariam Desalenjom, predsedavajućom u Komisiji Afričke unije, Nkosazanom Dlamini Zumom i zamenikom predsedavajuće u Komisiji Afričke unije, Erastusom Mvenčeom, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Kako se navodi, Nikolić će iskoristiti priliku i da se zahvali zemljama članicama Uneska koje nisu podržale inicijativu da tzv. "Kosovo“ postane član te organizacije.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    29. januar 2016 | 12:43

    Boze me sacuvaj.

  • dingoslav

    29. januar 2016 | 12:39

    Bolje da su ga pozvali na sajam majstora za pravljenje rakije,nije ovaj za druge stvari.

  • Dag

    29. januar 2016 | 19:51

    A sta bi, sa nasin,majkama,sestrama,suprugama,koje ponizavaju, ministri-privremeno uklonjeni,do prvog, ambasadorskog - mesta?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA