IMAĆEMO SRPSKO-NEMAČKE ĆEVAPČIĆE! Vučić najavio dolazak TENISA u Srbiju

- Imali bismo nemačko-srpske ćevapčiće za celo evropsko tržište sa najpoznatijim i najvećim evropskim brendom, a to je Klemens Tenis - kaže premijer Srbije

Vlasnik nemačkog proizvođača mesa "Tenis" Klemens Tenis doći će u Beograd krajem februara, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da se nada da će uskoro iz Srbije da se izvoze "srpsko-nemački ćevapčići".

SRBI ĆE SE ZAPOŠLJAVATI U NEMAČKOJ! Vučić domaćin inicijative za održivi rast i zapošljavanje (FOTO)

Odgovarajući na pitanja novinara posle dijaloga u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, Vučić je rekao da ne postoje prepreke za dolazak nemačkog preduzeća.

- Pokušali smo da postignemo dogovor sa svima u Srbiji po tom pitanju, ali su mnogi pomislili, na demagoški i populistički način da će da dobiju poene kod naroda ako budu držali sistem po starom. Klemens Tenis dolazi u Beograd 22. februara. Razgovaraćemo s njim i nadam se da ćemo postići dogovor - rekao je premijer.

On je dodao da ukoliko ta kompanija u Srbiji započne biznis to će biti korisno za obične seljake, odnosno za sve koji uzgajaju stoku.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

- Onda bi oni radili sa njima, ozbiljno bi plaćali, naši seljaci bi mogli da budu njihovi dobavljači, ali bi istovremeno i napravili svoju proizvodnju, klanicu, ceo sistem. Za godinu dana bi proizvodili više od 50 odsto ukupne proizvodnje svinja koju mi danas imamo - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima Srbija je od 1910. do 2013. svake godine imala dramatičan pad stočarske proizvodnje.

- Došli smo na nivo ispod 1910. Ako dođe Klemens Tenis, mi te probleme više nećemo da imamo - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Premijer je naglasio da bi sve što ne ode za domaće potrebe išlo u izvoz i da bi od toga celokupno srpsko imalo ogromnu korist.

- Imali bismo nemačko-srpske ćevapčiće za celo evropsko tržište sa najpoznatijim i najvećim evropskim brendom, a to je Klemens Tenis - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alee

    3. februar 2016 | 12:04

    Napredujemo u svakom pogledu.

  • Taca

    3. februar 2016 | 12:02

    Dolazak Tenisa u Srbiju je odlična vest za naše stočare,to će podići stočni fond u Srbiji jer će ljudi imati tržište.Premijer odlično radi na dovođenju investitora i fabrika u Srbiju.

  • Branka

    3. februar 2016 | 12:03

    Nove investicije dolaze u Srbiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA