SRBIJA MORA DA SE POŠTUJE! Vučić poslao PROTESTNU NOTU Hagu

Premijer Aleksandar Vučić ukazao je u protestnoj noti da Haški tribunal mora da poštuje Srbiju i podsetio je na dvostruke aršine koje ta međunarodna institucija primenjuje

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručiće u protestnoj noti Haškom tribunalu da ta međuanarodna institucija mora da poštuje Srbiju, a podvući će i dvostruke aršine koje Hag primenjuje.

Premijer je u protestnoj noti ukazao da se Srbiji ne dopušta da neke slučajeve vodi pred domaćim sudovima, za šta su druge države dobile zeleno svetlo.

NIKO NEĆE PONIŽAVATI SRBIJU, PA NI HAG! Evo šta je Vučić poručio HAŠKOM TRIBUNALU

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je, takođe, podsetio na sve dopise Srbije kojima je davala garancije za puštanje optuženika na privremenu slobodu zbog lečenja, a na koje se Tribunal oglušio.

Srbiji se, kako ukazuje premijer, ne dopušta da neke slučajeve vodi pred nacionalnim sudovima, za šta su druge države dobile saglasnost.

To je biti zvanični odgovor Srbije na bahato i neprimereno ponašanje sudije Alfonsa Orija koji je na prekjučerašnjem pretresu o tome šta naša zemlja čini da uhapsi radikale Vjericu Radetu, Jovu Ostojića i Petera Jojića, koji se terete za nepoštovanje suda, vikao i prekidao našeg zastupnika Sašu Obradovića.

SRBIJI SE NE MOGU ZAPUŠITI USTA: Vlada upućuje PROTESTNU notu Haškom tribunalu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milosch07

    13. februar 2016 | 03:04

    Hag je postao magicni sud ... Jedini koji moze da te osudi bez dokaza ...

  • Maca

    12. februar 2016 | 10:36

    Lepo im je premijer odgovorio i dobro je što ne doyvoljava da iko ponižava Srbiju.

  • dada

    12. februar 2016 | 10:22

    Konacno da shvatite situaciju, da pratite sta vam govori Vucic, da zauzmete cvrst i jasan stav!!! Srbija se mora postovati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA