AMERIČKI KONGRESMENI DAJU PODRŠKU SRBIJI! Vučić OČI U OČI sa Korkerom i Mekejnom (FOTO)

Putovanja zvaničnika američke administracije, uključujući kongresmene, u izbornoj godini se svode na minimum, u skladu sa budžetskim i proceduralnim ograničenjima, što dolasku delegacije Kongresa u Srbiju daje veliki značaj

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ugostiće delegaciju američkog Kongresa i predstavnika Senata SAD. Vučić će se  najpre sastati sa senatorom Bobom Korkerom, koji predsedavava Spoljnopolitičkim komitetom Senata SAD i jedan je od sto najuticajnijih ljudi na svetu.  Premijer Srbije će se potom u Palati Srbija sastati sa senatorom Džonom Mekejnom, koji predvodi delegaciju američkog Kongresa.

Dolazak Mekejna u godini predsedničkih izbora u SAD tumači se, kako navode izvori u Vladi, kao znak posebnog uvažavanja za sve što je srpski premijer uradio i radi na planu unutrašnjih ekonomskih reformi, EU integracija, regionalnog pomirenja i migrantske krize.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Naime, putovanja zvaničnika američke administracije, uključujući kongresmene, u izbornoj godini se svode na minimum, u skladu sa budžetskim i proceduralnim ograničenjima, što dolasku delegacije Kongresa u Srbiju daje još veći značaj.

Prema nezvaničnim informacijama, Mekejn ove godine samo dva puta putuje u inostranstvo. To se tumači kao znak posebnog uvažavanja za sve što je premijer Vučić uradio i radi na planu unutrašnjih ekonomskih reformi, EU integracija, regionalnog pomirenja i migrantske krize.

( Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radenko

    12. februar 2016 | 12:12

    Srbija je sad jaka i stabilna država, sa jakim institucijama i izuzetno je cenjena u celom svetu. Priznanja za rad vlade dolaze od strane svih zemalja i sa svih kontinenata. Podrška SAD je veoma važna za Srbiju.

  • Lazar12

    12. februar 2016 | 12:12

    Svi prepoznaju iskren i kvalitetan rad premijer,koji zele svi da pozdrave i podrze!

  • VF

    12. februar 2016 | 12:00

    SVAKA PODRSKA JE BITNA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA