SKANDALOZNA HRVATSKA TVRDNJA: Milošević je NAREDIO Arkanu da UBIJE Tuđmana na TRGU BANA JELAČIĆA?!

Željko Ražnatović Arkan i pripadnici srpskih kriminalističkih organizacija iz Srbije, a po nalogu Slobodana Miloševića, navodno su otišli u Zagreb da ubiju Franju Tuđmana, evo šta se te 1990. godine događalo

Od sredine 1990. godine u tadašnju tzv Službu državne sigurnosti Hrvatske (SDS) sa sedištem u Zagrebu pristigle su informacije o spremanju atentata predsednika predsedništva Hrvatske i šefa HDZ-a Franje Tuđmana, a po nalogu vlasti u Beogradu i lično Slobodana Miloševića!

SRBIJA JE U STRAHU OD TAJNI KOJE KRIJE SLOBINA VILA NA DEDINJU! Milošević je kupio za 2.000 maraka, a sada je NEPROCENJIVA!

Kako prenosi hrvatski Telegram ubistvo Tuđmana trebali su da izvrše pripadnici srpskih i crnogorskih kriminalnih organizacija koji su bili bliski sa Službom državne bezbednosti Jugoslavije (SDB).

MILOŠEVIĆ JE ZBOG 500.000 DOLARA ZARATIO SA CELIM SVETOM?! Zbog ove SLOBINE TAJNE bombardovana je Srbija?

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Ubistvo lidera HDZ ocenjeno je kao odmazda Slobodana Miloševića zbog raspada Jugoslavije!

TITO NIJE DAO DA FRANJA ODE NA ROBIJU! Procureo TAJNI PLAN kojim su Broz i Tuđman spremali ZAVERU protiv Srba (VIDEO)

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Kako prenosi ovaj list sve je počelo policijskom depešom br 511-18-16/2-96/53 iz maja 1990. godine u kojoj piše da se u "hotelu Esplande pojavila izvesna osoba s nadimkom Akrap sa namerom da izvrši atentat na Tuđmana". U ovoj depeši stoji da je Akrap navodno vezan za četnički pokret koji je navodno i naručilac ubistva".

Prema pisanju ovog lista hrvatski agenti tek kasnije shvataju da je u pitanju "klopka" i da je famozni Akrap u stvari Arkan jer je on tako nazvan i u dokumentima u slučaju ubistva Stjepana Đurečkovića u Minhenu 1983. godine.

Foto: Profimedia/Corbis VII Foto: Profimedia/Corbis VII

Arkanova grupa u likvidaciji Franje Tuđmana trebala je delovati po principu dvojki. Atentat je bio planiran u vreme održavanja svečnosti u Zagrebu i otkrivanju spomenika bana Jelačića, a na kojoj je trebao biti prisutan Franjo Tuđman sa celom vladom.

Uz Arkana ovaj atentat trebali su izvesti i lanovi mafijaških grupa iz Srbije koji su bili bliski sa Slobodanom Miloševićem i njegovim tajnim službama, a ovaj list navodi da je direktni saborac arkana u ovom delu bio Ratko Đokić, koji je prema tvrdnjama hrvatskih agenata bio poznati plaćeni ubica Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA