(EKSKLUZIVNO) Ovo je SPORAZUM koji je Srbija potpisala sa NATO! (FOTO)

Objavljujemo vam delove Sporazuma Srbije sa NATO paktom koji je potpisao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a koje je u javnost izneo premijer Srbije Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da je Srbiji potrebna saradnja sa NATO, te da samo oni koji bi zemlju da vrate u 17. vek smatraju da je to nepotrebno. Predsednik Vlade Srbije je na konferenciji za štampu pokazao dokumente o saradnji sa ALIJANSOM koje je potpisala vlada DSS-a i DS-a. Tačnije Boris Tadić kao tadašnji predsednik uz podršku stranke Vojislava Koštunice!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao ZAKON o NATO!

Telegraf.rs vam ekskluzivno prikazuje delove ugovora o saradnji Srbije i NATO-a.

SRBIJA JE DOBILA NOVU KOALICIJU! Vučić i Krkobabić dogovorili ZAJEDNIČKI IZLAZAK NA IZBORE

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Podsetimo predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO-a. Sporazum je proteklih dana izazivao oštre polemike u javnosti i dovodio u pitanje vojnu neutralnost zemlje.

NATO JE POTREBAN SRBIJI! Evo šta je još Vučić rekao o sporazumima koji jačaju saradnju Srbije i ALIJANSE

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara o sporazumu sa NATO, nakon dogovora o zajedničkom izlasku na izbore sa PUPS-om, poručio:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nemojte da mi držite patriotske pridike vi koji ste doneli loše sporazume. Mi smo ih ispravili i napravili pravu saradnju kakvu nezavisna i suverena država može, sme i treba da pravi - rekao je on.

Kako je naveo, o sporazumu s NATO rešio je da odgovori svima koji su poslednjih dana imali primedbe na taj sporazum, istakavši da je naša politika jasna, a to je da hoćemo da budemo nezavisna suverena zemlja koja hoće da sarađuje i sa NATO i Ruskom Federacijom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovaj sporazum se primenjuje na pripadnike stranih oružanih snaga i prvi put Republika Srbija obezbeđuje sebi prava koja je pre mnogo godina Alijansa dala svojim članicama.

On je objasnio da pripadnici Vojske Srbije po tom sporazumu kad ide u misije na Kipar ili Liban neće plaćati dažbine već prolaze isto tako kao i drugi kod nas, objasnio je Vučić dodajući da je to sve ono što nismo imali a danas imamo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"Ovaj sporazum, prema onome što smo usvojili, ne primenjuje se automatski, ne omogućava nekontrolisani ulazak, prolazak i boravak, nego za svaki konkretan slučaj", dodao je i primetio da time valjda treba da se dičimo, a ne da obmanjujemo i pogrešno informišemo narod, kako to, rekao je, čine neki.

Vučić je novinarima pokazao sporazum između Vlade Srbije i SAD, koji je 2006. godine potpisao tadašnji predsednik Republike Boris Tadić, a o čemu je odluku donela vlada koju su činili DSS, koju su tad podržavale Dveri.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tim sporazumom su, kaže, DS i DSS sa SAD postigle dogovor da oružane snage SAD i civilno osoblje ministarstva odbrane SAD dobiju diplomatski imunitet, imaju pravo na nošenje oružja i uniforme bez prava pregleda i inspekcijskog nadzora, a bili su oslobođeni i od plaćanja poreza i drugih sličnih dažbina koje se primenjuju u Srbiji.

I partneri SAD su bili izuzeti od plaćanja poreza i drugih dažbina koji se primenjuju u Srbiji, naglasio je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

"Taj sporazum je 7. septembra 2006. u Vašingtonu potpisao Boris Tadić, uz ovlašćenje vlade u kojoj je većinu predstavlja DSS koja nam danas soli pamet", rekao je Vučić.

Na pitanje da li bi rusko osoblje u Srpsko-ruskog humanitarnog centru u Nišu trebalo da dobije diplomatski status, kao što smatra predsednik SNP-a Nenad Popović, Vučić je odgovorio da veruje da je ta odluka trebalo da se donese 2006. kada je formiran Centar.

(D. Z. / Č. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA