Američki ambasador Kajl Skat u prvoj zvaničnoj poseti Novom Sadu (FOTO)

Tema sastanka bila je dolazak investitora iz SAD, a razgovor se vodio i o investicijama i koliko su one značajne za Novi Sad

  • 10

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajla Skata koji je došao u svoju prvu zvaničnu posetu Novom Sadu.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je prvi dolazak ambasadora SAD Kajla Skata u neki grad van Beograda upravo u Novi Sad. Mislim da to pokazuje odnos ambasade SAD u Srbiji prema Novom Sadu, koji je zasnovan na dugogodišnjoj dobroj i sadržajnoj saradnji. O dosta tema smo danas razgovarali na sastanku, a nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti te razgovore i nastaviti. Ambasadora Skata pozvao sam da ponovo dođe u Novi Sad i da obiđe grad, kao i značajne manifestacije poput EXIT-a i Međunarodnog sajma poljoprivrede - naveo je Vučević.

Foto: Promo Foto: Promo

AMERIČKI AMBASADOR U SRBIJI: Izjava iz Pentagona o stradalim Srbima nije zvaničan stav SAD

Na sastanku je dominantna tema bila dolazak investitora iz SAD, a razgovor se vodio i o tome u kom pravcu idu investicije i koliko su značajne za Novi Sad.

- U pitanju je otvaranje nekoliko hiljada radnih mesta i izgradnja fabrike, a veoma sam ponosan na činjenicu da realizacija tih projekata ide vrlo dobro. Za nas, dolazak investicija iz SAD je značajan ne samo u ekonomskom, već i u političkom smislu. To pokazuje da je Novi Sad u političkom smislu stabilan i tretiran kao mesto koje je dobro za ulaganje. To je šansa i za naša domaća mala i srednja preduzeća, a na proizvodima tih kompanija koje dolaze iz SAD pisaće da su napravljeni u Srbiji - rekao je gradonačelnik Novog Sada.

UTVRDIĆEMO PUNU ISTINU O UBISTVU JOVICE I SLAĐANE! Vučić sutra sa američkim ambasadorom

Vučević je zadovoljan dosadašnjom saradnjom ambasade SAD i Grada Novog Sada. On je poželeo novopostavljenom ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajlu Skatu mnogo uspeha u radu.

Foto: Promo Foto: Promo

Ambasador Skat istakao je da je poseta Novom Sadu njegova prva zvanična poseta nekom gradu u Srbiji mimo Beograda, a da je došao prvenstveno kako bi se bliže upoznao sa aktuelnom situacijom u tom drugom najvećem gradu u zemlji.

NOVA RADNA STANICA ZA MAGNETNU REZONANCU: Uručena donacija američke vojske Kliničkom centru Srbije! (FOTO)

- Ambasada SAD i Grad Novi Sad imaju odlične odnose. U gradu vrlo dobro funkcioniše "Američki kutak", a prisutna je i stalna kulturna razmena umetnika. Inače je Novi Sad poznat među našim biznismenima i kao privlačno mesto za ulaganje i kao vrlo uspešan grad. Ja sam tek tri-četiri nedelje u Srbiji i smatram da je od velike važnosti da je obiđem, da učim o zemlji i da je što bolje upoznam - rekao je ambasador Skat.

(EKSKLUZIVNO) (VIDEO) Ambasador SAD Majkl Kirbi odlazi iz Srbije, najviše će mu nedostajati SRPSKO VOĆE!

On je istakao da je veoma važno da američka kompanija koja trenutno ulaže u svoje poslovanje u Novom Sadu bude uspešna i da to bude dobra investicija za nju kako bi osnažila i druge američke kompanije da tu investiraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    29. februar 2016 | 20:18

    Skat - kartaroska igra, u kojoj ucestvuju - trojica igraca... Skot - americki ambasador u Beogradu.I pored neprijatnih asocijacija,po srpskom pravopisu - pravilno izgovaranje...

  • md

    29. februar 2016 | 20:12

    Kakav je ovo nov engleski ? Cuj Skat , Boze sacuvaj on je Skot kao sto je i Skot Ficdzerald ! Coveku ne treba srbski kum ! Dakle prestanite sa SKATOM !

  • KV.

    29. februar 2016 | 23:04

    STO KRSTITE COEKA NIJE ON SKAT. VEC S K O O T.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA