PRIPREMA, POZOR... PARTIJE U NISKOM STARTU! Kreće izborna kampanja u Srbiji

Političke stranke čekaju početak izborne kampanje kao "zapete puške". Start naprednjaka kreće u Sremskoj Mitrovici, a socijalista u Vranju

  • 69

Premijer Aleksandar Vučić kako pišu Večernje novosti sačekaće da parlament  usvoji set propisa, pa će predsedniku Republike poslati predlog da se raspusti ovaj saziv Narodne skupštine.

Čim Nikolić, najverovatnije prekosutra, raspiše vanredne parlamentarne izbore za 24. april, glavne stranke krenuće i zvanično u kampanju, koja će trajati sve do petka, 22. aprila. Pošto će ta trka biti u kraćem zakonskom roku i trajaće 48 dana, partije su već podigle svoje izborne štabove i pripremaju bine za prve mitinge.

Maja Gojković RASPUŠTA Parlament, sledi RASPISIVANJE izbora!

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema saznanjima Novosti , Srpska napredna stranka trebalo bi danas da održi i sednicu Glavnog odbora, na kojoj će biti potvrđena koalicija s kojom će nastupiti na izborima. Zatim će sa svojim partnerima održati prvi veliki skup u nedelju u Sremskoj Mitrovici. Iz tog grada će krenuti i njihov predizborni karavan, koji će u mesec i po dana obići čitavu državu.

I socijalisti će za vikend organizovati prva okupljanja u kampanji.

- Odmah po raspisivanju izbora, krećemo u kampanju širom Srbije na čelu sa partijskim rukovodstvom - rekla nam je potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović.

Demokrate će u nedelju iz Vranja početi trku za glasove. Mitinge će držati u većim gradovima u Srbiji, a ostatak kampanje baziraće na tribinama i manjih skupovima.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Sanda Rašković Ivić, lider DSS, kaže da se razmišlja da njena stranka i "Dveri" zvanično započnu kampanju 20. marta.

- To je prvi dan proleća koji simboliše nadu i pobedu. To je svetski dan sreće u skladu sa našim sloganom i svetski dan borbe protiv kancera dojke, koji je u ekspanziji u Srbiji zbog

NATO bombardovanja, a mi smo protiv učlanjenja u Alijansu. Inače, naša kampanja od vrata do vrata već je počela - rekla je Sanda Rašković Ivić.

Foto: M. Đorđević Foto: M. Đorđević

Dok se zahuktava kampanja za izbor novih poslanika, polako se spušta zavesa na deseti skupštinski saziv, verovatno najkraći u istoriji parlamentarizma u Srbiji.

( Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA