MISTERIOZNI SUSRET TITA I ČARLSA: Princ od Velsa bio je na TAJNOM ZADATKU u Jugoslaviji! OVO je MORAO da uzme od Broza (VIDEO)

Princ od Velsa je 1978. godine, kao 29-godišnjak, posetio Jugoslaviju, kada je boravio u Beogradu, Splitu i Dubrovniku, a u Igalu ga je primio i doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, na čiji je poziv i došao u Jugoslaviju

  • 47

Princ od Velsa Čarls sa svojom suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola danas stiže u Beograd gde će ga dočekati premijer Aleksandar Vučić. Sletanjem aviona BRITANSKOG MONARHA na beogradski aerodorom Nikola Tesla počinje dvodevna poseta britanskog princa Srbiji. Telegraf.rs vam donosi priču o susretu Čarlsa sa doživotnim predsednikom SFRJ Josipa Broza Tita!

TREBA LI PRINCU ČARLSU DA POKAZUJEM HRVATSKE ZLOČINE?! NEĆU, SRBI SU GOSPODA! Vučić oštro odgovorio Zagrebu

Poseta britanskog princ Čarlsa Srbiji i regionu biće njegova osma i ujedno prva zvanična poseta vojvotkinje od Kornvola.

POTEZ O KOME BRUJI REGION: Kako su Princ Čarls i vojvotkinja Kamila ujedinili bivšu Jugoslaviju (FOTO)

Princ od Velsa je 1978. godine, kao 29-godišnjak, posetio Jugoslaviju, kada je boravio u Beogradu, Splitu i Dubrovniku, a u Igalu ga je primio i doživotni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, na čiji je poziv i došao u Jugoslaviju.

 

Foto: YouTube / AP Foto: YouTube / AP

Kako Rojteres piše, Tito je bio toliko impresioniran princem pa mu je dan posle poslao pismo u kojem je napisao koliko je uživao u njihovom susretu.

Foto: YouTube / AP Foto: YouTube / AP

Princa Čarlsa je te godine u Srbiju poslala njegova majka kraljica Elizabeta da bi se susreo sa Titom i upoznao čoveka kome se ona divila. Takođe i da bi Tito princu Čarlsu preneo svoje stavove o situaciju u svetu i saradnji SFRJ sa Velikom Britanijom, koje bi on potom preneo kraljici Elizabeti, preneli su strani mediji.

Potom je od 1993. do danas princ Čarls posetio BiH četiri puta, Hrvatsku - tri puta, Makedoniju - jednom, a na Kosovu je boravio 1999. godine.

Foto: YouTube / AP Foto: YouTube / AP

Otac princa Čarlsa princ Filip, vojvoda od Edinburga, rođen je u Grčkoj, ali je zemlju napustio još kao beba. Uprkos tome, i Filip i Čarls su počasni članovi Društva prijatelja Svete Gore u Velikoj Britaniji.

Pogledajte kako je izgledao boravak princa Čarlsa u SFRJ:

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    15. mart 2016 | 21:41

    Zasto nije dosao kada je Srbija bombardovana? Zasto? Englezi su podmukla stvorenja i nema sta da traze kod nas.

  • VukBgd

    15. mart 2016 | 21:11

    Tito i princ od Welsa, sluga i gospodar. Čarls opet dolazi da lično da naredjenja.... Slucajno ili ne, Britanija je uvek bila tu kad je nama trebalo da se uvali "koska"? Britanci - grobari pravoslavnih naroda!

  • Mire

    15. mart 2016 | 21:59

    Citat draze mihailovica "da nije engleza nemci bi bili naj ludja nacija na svetu".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA