(VIDEO) Pogledajte kako su PRINC ČARLS i VOJVOTKINJA KAMILA dočekani u Srbiji (FOTO)

Britanski prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola doputovali su danas u Beograd u okviru šire posete Srbiji i regionu

  • 20

Britanski prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola doputovali su danas u Beograd u okviru šire posete Srbiji i regionu. Njih je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Pored Vučića na aerodromu su i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i britanski ambasador u Srbiji Denis Kif.

(UŽIVO) PRINC OD VELSA STIGAO U SRBIJU! Čarls i Kamila dočekani na crvenom tepihu sa pogačom i solju (FOTO)

Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola su dočakani sa pogačom i solju, a na crvenom tepihu su i deca u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pored susreta sa premijerom Srbije, princa Čarlsa i vojvotkinju od Kornvola će primiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom.

Tokom dvodneve posete oni će imati niz susreta a jedino javno obraćanje princa Čarlsa biće drugog dana posete na prijemu u Narodnoj skupštini.

Britanski ambasador u Srbiji Denis Kif rekao je da je poseta posvećena miru i pomirenju, mladima i izgradnji budućnosti Srbije i bilateralnih odnosa.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona pada u dobrom trenutku s obzirom na aktuelni trenutak približavanja Srbije EU i činjenicu da se bilateralni odnosi dobro razvijaju bez obzira na neslaganja o nekim pitanjima, kaže Kif.

Prema njegovim rečima, ova najznačajnija poseta iz Ujedinjenog Kraljevstva još od 1978. godine uvod je u godinu tokom koje se obeležava 180 godina zvaničnih diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije, koji su u turbulentnj istoriji imali svoje uspone i padove, ali čija raznovrnost i bogatstvo, odnosno dubina nikada nije dolazila u pitanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ponosna Tanja

    16. mart 2016 | 12:37

    Samo da mi je znati zasto je dosao? Izgleda da ode i Vojvodina.

  • UA

    16. mart 2016 | 13:20

    A zašto Maja Gojković nije obukla hidžab?

  • djenka

    16. mart 2016 | 17:15

    Nekada je Gadafi dovodio kamile a sad pa ovaj hehehehe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA