NEMA NIŠTA OD PAPINE POSETE SRBIJI! Patrijarh Irinej demantovao dolazak svete stolice u maju!

Srpska pravoslavna crkva demantovala je navode zrenjaninskog biskupa da papa Franja dolazi u našu zemlju u maju

  • 20

Srpska pravoslavna crkva odbacila je kao netačne navode zrenjaninskog biskupa Lasla Nemeta da je poseta pape Franje Srbiji bila planirana i dogovorena za maj.

Portparol SPC vladika bački Irinej, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, kaže da je za mesec maj ove godine planirana i dogovorena poseta pape Franje Istanbulu, gde treba da učestvuje na velikom međunarodnom skupu crkvenih poglavara, šefova i predstavnika država i humanitarnih organizacija, a predviđen je, kaže, i odvojeni susret sa patrijarhom vaseljenskim Vartolomejem.

"Ova ''senzacija'' je, međutim, demantovana od njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao i iz Kabineta Predsednika Srbije", navodi episkop bački.

(Claudio Onorati/ AP) (Claudio Onorati/ AP)

Patrijarh srpski Irinej izjavio je prethodno da Srpska pravoslavna crkva nema informaciju da je poseta pape Franje bila planirana za 21. i 22. maj.

Patrijarh je, reagujući na izjavu biskupa Nemeta da je poglavar Rimokatoličke crkve u maju trebalo da poseti Srbiju, a da je poseta odložena zbog izbora, u izjavi za "Blic" rekao da "prvi put čuje za to".

Predsednik Međunarodne biskupske konferencije sveti Chiril i Metodije, biskup Nemet izjavio je juče u Subotici da je papa Franja trebalo da poseti Srbiju 22. i 23. maja, ali je njegov dolazak odložen zbog raspisivanja izbora za 24. april, javila je Hina.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Nemet je rekao da su pripreme za dolazak pape već počele, od Vatikana su dobijena upustva, bio je spreman program i sve je bilo islanirano.

"Međuitm, došlo je do promene situacije kada je premijer Srbije objavio raspisivanje opštih izbora, koji menjaju situaciju i atmosferu u državi", rekao je Nemet.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    17. mart 2016 | 13:58

    Postideo se Papa on je nacelu svih katolika a pukovnik lrinej na celu Srba pa se vozi ficom a Patrijarh blindiranin audijem pa sto ne ide ne ide i Papa poziva na mir a Irinej na rat

  • Sneki

    17. mart 2016 | 14:20

    Te Pape su najveci zlocinci, nema sta da traze kod nas. U Hrvatskoj su dobrodosli pa neka izvole.

  • Pakistanac

    17. mart 2016 | 15:31

    Zabole me za vaseg papu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA