ŠTA JE SLEDEĆE? SRBIJA ĆE REHABILITOVATI HITLERA?! Rat Titovog unuka i praunuka Milana Nedića zapalio je Balkan (FOTO)

U "dvoboju" Telegrafa reči i argumente ukrstili su praunuk Milana Nedića i unuk Josipa Broza Tita, evo šta su poručili jedan drugom

  • 86

Procesi rehabilitacije tresu Srbiju, a najviše vatre izazvala je rehabilitacija četničkog đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića. Odluka Višeg suda u Beogradu da "pomiluje" Čiču ponovo je polarizovala srpsko društvo koje se podelilo na četnike i partizane. Ista stvar odvija se i ovih dana pred našim očima - na redu je rehabilitacija premijera Srbije iz Drugog svetskog rata Milana Nedića!

Koliko Srbiji malo treba da se podeli i da "udari brat na brata" najbolje se moglo videti ovih dana ispred Višeg suda gde se vodi proces rehabilitacije Milana Nedića.

OTVOREN TAJNI ARHIV OZNE! Evo šta je Milan Nedić rekao TAJNIM AGENTIMA Tita o četnicima Draže Mihailovića (VIDEO)

Ponovo su s jedne strane stali komunisti, SKOJ i levičari predvođeni ni manje ni više sa liderom Komunističke partije Josipom Joškom Broz, unuka "najvoljenijeg sina naših naroda i narodnosti".

MILAN ME JE SPASAO IZ LOGORA SMRTI! Krik MAJKE JEVROSIME na rehabilitaciji Nedića odjekuje Beogradom

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Naspram njima okupila se neka nova "desnica" sa zastavama Milana Nedića, ali i Dimitrija Ljotića, čija rehabilitacija, kako kažu tek sledi, a na čelu ove "garde" nalazi se praunuk premijera Srbije iz perioda okupacije Aleksandar Nedić.

Telegraf.rs je postavio pet istih pitanja Josipu Joški Broz i Milanu Nediću, evo šta su nam lideri nekih novih desničara i komunista rekli:

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Šta mislite o rehabilitaciji Milana Nedića?

Joška Broz: 

- To je još jedna farsa da se rehabilituje ratni zločinac koji je sarađivao sa Hitlerom, pisao mu ljubavna pisma i koji je počinio gnusne zločine. Nadam se da od tog posla neće biti ništa.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Aleksandar Nedić:

- Ne može biti rehabilitovan neko ko nije ni osuđen. Mi smo podneli zahtev sudu za takav postupak da bi se saznale istine koje su bile betonirane kao što je deportacija Jevreja, logor Crveni krst, Banjica. Ono što se u istoriji ne vidi to je da je Milan Nedić spašavao Srbe i Slovence. Pred tom činjenicom niko ne može zatvoriti oči.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Da li Srbija zbog EU mora da osudi sve komunističke zločine?

Joška Broz:

- Vlast koja sarađuje sa Evropom hoće da pokuša da uništi našu istoriju, skidanjem petokrake i raznih drugih komunističkih obeležja, naravno da će osuditi i sve navodne zločine komunista. Izmisliće ih jer ih nije bilo.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Aleksandar Nedić :

- Svaki zločin treba da se osudi bez obzira da li je komunistički.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Šta bi zapravo značila Nedićeva rehabilitacija za Srbiju?

Joška Broz:

- Značila bi pravu katastrofu. To bi bio početak procesa rehabilitacije svih drugih zločinaca. On je već počeo rehabilitovanjem Draže Mihailovića, a ne smem ni da pomislim šta je sledeće. Rehabilitovaće Hitlera lično?

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Aleksandar Nedić :

- Rehabilitacija Nedića znači rehabilitaciju Srbije. Srbi nisu imali veze sa deportacijom Jevreja ni u Beogradu ni u Srbiji. Rehabilitacija bi pomogla da se spere ljaga nad srpskim narodom.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Kandidati ste za poslanike na vanrednim parlamentarnim izborima, šta od njih očekujete?

Joška Broz:

- Očekujemo da uđemo u vlast i da kažemo ono što treba da kažemo, što drugi nisu rekli, da se borimo za bolji život naroda i da im vratimo neke slavne dane.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Aleksandar Nedić:

- Očekujem da neke stranke koje su nacionalne, koje su protiv NATO i EU uđu za početak u parlament, a posle ćemo videti.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Pitanje za Josipa Jošku Broza - Šta mislite o Aleksandru Nediću i šta biste mu poručili?

- Nije ni on kriv, kao ni ja što smo nečiji potomci. Ne treba da se svađamo. Ne mislim ništa loše o njemu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Pitanje za Aleksandra Nedića - Šta mislite o Josipu Joški Brozu i šta biste mu poručili?

- On ima svoj život, ja svoj. Nije on ništa kriv. Mi nismo mogli da biramo naše rođake. Ni on, ni ja.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

(Čedomila Đurić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    26. mart 2016 | 11:38

    I jedan i drugi - beznacajni... (Jedina im je uloga,ako to do sada,nisu shvataili,da privuku - ponekog glasaca.I,naravno - licni interesi.)...

  • &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    26. mart 2016 | 10:00

    Nama pored svih rehabilitacija dokazanih izdajnika ovog naroda polako ali sigurno postaju prijatelji oni koji su nas ubijali 1999.god, i stvarno ne vidim razlog zašto ne pozvati Klintona u posetu Bgd-u uz tradicionalni hleb i so?! Da nije Natoa nikada ne bismo obnovili mostove,zgrade,ulice,...! Takođe bi trebalo podići spomenik Adolfu Hitleru jer nije ON nas bombardovao 1941. već piloti koji su vozili avione! Da nije njega bilo kada bi izgradili novu državu?

  • Doktor

    26. mart 2016 | 10:07

    VOLEO BIH DA VI IZ TELEGRAFA OTVORITE SLEDECU TEMU.DA LI JE VISE SRBA STRADALO OD TITOVE ILI NEDICEVE RUKE?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA