ČARLS I KAMILA NA KOSOVU: Princ dobio orden Rugove, pa položio cveće na spomenik NESTALIMA!

Članovi britanske kraljevske porodice posetom Kosovu završavaju regionalnu turneju u okviru koje su bili i u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori

  • 46

Princ Čarls od Velsa na poklon od predsednice Kosova Atifete Jahjaga dobio je orden za mir i humanizam koji nosi ime prvog predsednika Kosova Ibrahima Rugove.

- Posebna mi je čast da odlikujem njegovo veličanstvo princa Velsa ordenom 'Ibrahim Rugova', za mir i humanizam - napisala je Jahjaga na svom profilu na Fejsbuku.

ČARLS I KAMILA OTIŠLI IZ SRBIJE! Evo kako ih je Vučić ispratio (FOTO)

Posle susreta sa Jahjagom, prinčevski par je položio cveće na spomenik nestalih osoba.

(VIDEO) POGLEDAJTE DIRLJIV GOVOR PRINCA ČARLSA: OVO je monarh poručio u svom obraćanju NA SRPSKOM

Kod tog spomenika princ Čarls pozdravio se sa nekim od članova porodica nestalih koji su od njega zahtevali da se na Srbiju izvrši pritisak kako bi se razjasnile sudbine nestalih.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vojvotkinja od Kornvola i Jahjaga sastaće se danas i sa žrtvama seksualnog nasilja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Britanski princ će prisustvovati i polaganju venca u štabu Kfora "Film City" u Prištini u znak sećanja na pripadnike Velike Britanije i Kfora koji su izgubili živote tokom operacija na Kosovu.

Posle toga, princ Čarls će otputovati u Prizren, gde će s Jahjagom prisustvovati međuverskoj konferenciji koja se organizuje u saradnji s Vladom Kosova.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vojvotkinja Kamila će posetiti nevladinu organizaciju "Ideas Partnership" u Kosovu Polju, koja pomaže ugroženim grupama putem edukacija i ekonomskog jačanja.

Članovi britanske kraljevske porodice posetom Kosovu završavaju regionalnu turneju u okviru koje su bili i u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Ovo je druga poseta princa Čarlsa Kosovu. Prvi put je boravio 1999, posle ulaska međunarodnih mirovnih snaga na Kosovo, kada je posetio britanske vojnike u okviru Kfora. Posetu prinčevskog para Kosovu prate snažne bezbednosne mere.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    19. mart 2016 | 17:32

    OVO MI LICI NA OBILAZAK BALKANSKIH PASALUKA I DEGUSTACIJE HRANE I VINA -NORMALNO MUFTE I SIRCE JE SLATKO! !!!!!! ENGLEZI SVIMA SAVEZNICI -KO IH NEZNA SKUPO BI IH PLATIO!!! !!!

  • Gorcilo

    19. mart 2016 | 16:15

    Orden Rugove, hahahaha. A orden Jasarija? Orden Tacija, Keljmendija, sve zlikovci, mafijasi, ubice, trgovci organima i ljudima, dileri droge itd. Sigurno je nesto najlepse sto je dobio.

  • Jagodinac

    19. mart 2016 | 16:26

    Da li je cenjeni Princ posetio Srbe u enklavama na Kosmetu i porodice otetih i ubijenih Srba? Sumnjam. Nema se vremena bash za sve. Vazhno da je usrecio srpsku elitu u Beogradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA