SRBIJA JE ZA SAD SIDRO STABILNOSTI U REGIONU! Nikolić razgovarao sa američkim ambasadorom

SAD na Srbiju gleda kao na sidro u regionu i ne očekuje nikakva ometanja niti probleme u pogledu otvaranja poglavlja 23 i 24 u junu ove godine. To je predsedniku Srbije preneo američki ambasador Kajl Skot

  • 20

Ambasador SAD Kajl Skot istakao je u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da ne očekuje nikakva ometanja, niti probleme u pogledu otvaranja poglavlja 23 i 24 u junu ove godine.

Predsednik je, kako se navodi, u razgovoru sa američkim diplomatom izrazio uverenje da će i nakon parlamentarnih izbora u Srbiji 24. aprila, odnosi između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država nastaviti da se ubrzano razvijaju.

Poslovni ambijent kakav je stvoren u Srbiji u poslednjih nekoliko godina može da pruži brojne povoljnosti američkim investitorima, a čvrsta rešenost naše zemlje da postane punopravni član Evropske unije garantuje stabilnost i sigurnost svim stranim kompanijama koje su zainteresovane za ulaganje u srpsku privredu, rekao je predsednik Nikolić.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Ambasador Skot je rekao da Sjedinjene Američke Države na Srbiju gledaju kao na sidro stabilnosti odnosa u regionu.

Što se tiče otvaranja poglavlja 23 i 24 u junu mesecu ove godine, američki ambasador je istakao da, uprkos kratkom vremenskom periodu koji je ostao do tada, smatra da u tom procesu ne bi trebalo da bude nikakvih ometanja ni problema.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i i ambasador SAD Kajl Skot izrazili su  veliku zabrinutost zbog današnjih terorističkih napada u Briselu, kao i ogromno žaljenje zbog velikog broja nevinih žrtava.

Oni su izrazili nadu da će odgovorni za ove monstruozne zločine brzo biti uhapšeni i izvedeni pred lice pravde, saopštila je Pres služba predsednika.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    22. mart 2016 | 17:43

    zbog cega se kod nas toliko pise o ambasadoru jedne druge zemlje. to ljudi moji nema nigde

  • Dag

    22. mart 2016 | 20:39

    Jel' to sidro, od - "Belu ladju"?... (A ja se cudim ,sto stojimo u - mestu.)...

  • &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

    22. mart 2016 | 17:51

    "SRBIJA JE ZA SAD SIDRO STABILNOSTI U REGIONU! "! DA, ali sidro uvek leži na DNU mora!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA