NE VERUJEM DA SE RADOVAN KAJE ZA ZLOČINE! Biljana Plavšić SUMNJA u pokajanje Karadžića pred Haškim tribunalom

- Jesam se pokajala za sve u BiH, ali nisam sigurna da bi se pokajao i Radovan Karadžić. On je moje priznanje krivice 2003. godine komentarisao kao početak kraja Haškog tribunala. Danas on je u istom tom Hagu gde čeka presudu. To je još jedna stvar koja govori u prilog njegovom nerealnom optimizmu - kaže Biljana Plavšić

  • 82

Na dan izricanja presude lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, nekadašnja njegova saradnica Biljana Plavšić kaže da nije optimista kao i da je za razliku od nje Karadžić uvek u optimizmu bio nerealan!

BIO JE ZLOČIN U SREBRENICI - ZA RAT U BOSNI KRIVI SU STRANCI! Radovan Karadžić otvorio dušu pred izricanje PRESUDE u Hagu

- On je jedan nerealni optimista koji je Republiku Srpsku ponekad skupo koštao. Međutim mislim da bi mu sada taj nerealni optimizam dobro došao - kaže za "Blic" Biljana Plavšić.

Za nju je, kako kaže, sasvim normalno što se pokajala zbog svega što je učinjeno tokom rata u BiH, a upravo to kajanje bila je olakšavajuća okolnost koja je uticala na visinu njene kazne koju je odslužila 2009. godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ona dodaje da ne veruje da će presuda Radovanu Karadžiću značiti i kraj Republike Srpske.

- Jesam se pokajala za sve u BiH, ali nisam sigurna da bi se pokajao i Radovan Karadžić. On je moje priznanje krivice 2003. godine komentarisao kao početak kraja Haškog tribunala. Danas on je u istom tom Hagu gde čeka presudu. To je još jedna stvar koja govori u prilog njegovom nerealnom optimizmu - kaže ona.

Haški tribunal izreći će danas prvostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću povodom optužbi za ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R S...

    24. mart 2016 | 08:55

    Baba ne prdi to ti poručuje jedan Sarajlija.Na dan bombardovanj donose presudu sve su smislili mnogo si glupa nisi bila taj kalibar ni tada ni sada Srpska živi.24000 dalo život tako da nelupaš izdajniče.

  • Ratko

    24. mart 2016 | 08:55

    Ima jos Mladica, Karadzica,Tepića, Milosa, Lazara, Obilića,Gavrila dok je srba i srbadije...ZIVELA SRBIJA I REPUBLIKA SRPSKA !!!

  • RS

    24. mart 2016 | 09:36

    Sram te bilo Biljana !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA